Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatrul Național Iași, prezent la al 10-lea festival al stagiunii: Festivalului Internațional de Cameră „Andriyisky Fest” de la Kiev

iunie 14, 2019 - iunie 19, 2019

Teatrul Național Iași, prezent la al 10-lea festival al stagiunii: Festivalului Internațional de Cameră „Andriyisky Fest” de la Kiev

Spectacolul „Pele și cer”, în regia lui Radu Ghilaș, participă la Festivalul Internațional de Cameră „Andriyisky Fest” de la Kiev. Reprezentația va avea loc pe 19 iunie, pe scena Teatrului Academic al Tineretului.

Proiectul cultural coordonat de Teatrul Academic „Koleso” Kiev, Ucraina, se va desfășura în perioada 17 – 23 iunie și reunește trupe de teatru din nouă țări europene.
autor: Dimitré Dinev
traducere: Dan Stoica 
regie: Radu Ghilaș 
decor: Cătălin Târziu 
costume: Rodica Arghir 
muzică originală: Dragoș Cohal, Ionuț Todică 
video design: Andrei Cozlac 
distribuție:
Petronela Grigorescu 
Ionuț Cornilă 
Răzvan Grosu 
Spectacolul „Piele și cer” a participat recent, pe 8 mai, la Festivalul de teatru politic „Scenele memoriei” de la Brașov. De la premiera sa de anul trecut, din aprilie, la Teatrul Național Iași, spectacolul se bucură de aprecierea constantă a publicului. Din septembrie, producția va reveni pe scena Uzinei cu Teatru.


Partenerul Teatrului Național ieșean la acest eveniment internațional este PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAȘI.
Sponsori: SC. EXPOTEXSTIL SRL și ASOCIAȚIA MEDUS IAȘI

„Cred că, în zilele noastre, moartea este din ce în ce mai mult prezentă printre noi, din cauza războaielor, a bolilor, a relelor pe care și le fac oamenii unii altora și a orgoliilor nemăsurate manifestate prin violențe și lovituri sub centură. Mă întreb dacă nu cumva lucrurile s-au inversat și viața a devenit o ironie pe care moartea ne-o oferă în fiecare zi. Oamenii nu mai știu să se bucure de viață. Aceasta a devenit, din păcate, un câmp de bătălie, unde se luptă și se moare în fiecare zi. Isaac Asimov scria că ”viața e plăcută, moartea e liniștită, iar tranziția dintre cele două este problematică”. Spectacolul nostru vorbește tocmai despre această tranziție marcată de cele trei forțe catalizatoare: iubirea, credința și speranța, pe care dacă le pierdem nu ne mai rămâne nimic decât moartea.” (Radu Ghilaș)

 

Detalii

Începe:
iunie 14, 2019
Se termină:
iunie 19, 2019
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Telefon
0232 255999
Email
tniasi@yahoo.com
Vezi site-ul web Organizator