Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

In Memoriam Margareta Poni

octombrie 30, 2019 @ 12:00 am - 3:00 pm

In Memoriam Margareta Poni

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează miercuri, 30 octombrie 2019, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 7 B, manifestarea omagială IN MEMORIAM MARGARETA PONI.

Organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României – Serviciul Județean Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași – Facultatea de Chimie, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, evenimentul cultural este consacrat împlinirii a 130 de ani de la nașterea chimistei Margareta Poni, fiica savantului Petru Poni și a poetei Matilda Cugler – Poni.

Timp de aproape patru decenii, prof. univ. dr. Margareta Poni a slujit cu devotament învățământul superior ieșean atât în cadrul Universității, cât și la Institutul Politehnic. A condus Catedra de Chimie Anorganică a Facultății de Științe, iar în perioada 1949-1951 a îndeplinit funcția de șef de secție la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”. De-a lungul carierei universitare a predat cursuri de chimie anorganică și chimie analitică elaborând numeroase lucrări de sinteză, manuale și tratate universitare pentru care a fost distinsă cu titlul de Profesor universitar emerit.

Programul acestui eveniment va include evocarea personalității distinsei profesoare Margareta Poni, care va fi susținută de prof. univ. dr. Doina Humelnicu, Facultatea de Chimie – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și de elevi ai Liceului Teoretic „Miron Costin” Iași, urmată de lansarea volumului „Prof. univ. dr. Margareta Poni (1889-1973). Mărturii de referință biografică și științifică”, autori: Oana Florescu și Monica Nănescu.

Manifestarea omagială se va încheia cu un recital muzical susținut de elevii ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilăˮ Iași.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!

Detalii

Dată:
octombrie 30, 2019
Oră:
12:00 am - 3:00 pm
Eveniment Categories:
,

Organizator

Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi
Telefon:
0232 218383
Email:
contact@palatulculturii.ro
Site web:
http://palatulculturii.ro/

Loc de desfășurare

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”
Str. Mihail Kogălniceanu nr. 7 B
Iași, 700454 România
+ Hartă Google
Telefon:
032 147 402
Site web:
http://palatulculturii.ro/muzeul-sttintei-si-tehnicii-stefan-procopiu