Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cartea Daliei a luat locul I la Gala Tineretului din România

octombrie 30, 2019 - noiembrie 6, 2019

Cartea Daliei a luat locul I la Gala Tineretului din România

Organizația a fost premiată cu locul I la Gala Tineretului din România, categoria Incluziune Socială pentru proiectul Educate to Have a Voice (club de programare pentru elevii cu deficiență de auz). În prezent, proiectul continuă la Cluj-Napoca și s-a extins și la Iași.

Proiectul „Educate to Have a Voice” desfășurat de Asociația Cartea Daliei din Cluj-Napoca, a fost premiat cu locul I la Gala Tineretului din România, categoria Incluziune Socială. Proiectul s-a desfășurat în perioada 1 februarie – 1 iulie 2019, la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca.

Prin intermediul acestui proiect, Cartea Daliei și-a dorit să ofere celor 30 de elevi care nu aud din clasele III-VIII, oportunitatea să învețe gratuit noțiuni de programare de la specialiști în domeniu. În momentul actual în România, deși există organizații care oferă cursuri de programare pentru copii, acestea nu sunt adaptate copiilor cu deficiență de auz. Prin acest proiect, Cartea Daliei este un pionier în acest domeniu, creând pentru acești elevi oportunități care altfel nu ar exista.

În anul școlar 2019-2020 proiectul continuă la Cluj-Napoca și a fost extins și la Iași, unde alți 30 de copii cu probleme auditive își vor dezvolta competențele digitale, dar și abilități precum responsabilitatea, gândirea critică, creativitatea și munca în echipă, necesare pentru un loc de muncă modern.

Cartea Daliei este o comunitate care oferă copiilor din România oportunități de dezvoltare a abilităților necesare  pentru locurile de muncă din viitor, pentru ca aceștia să prospere și să aibă un impact în viitor. Din 2014, programele lor premiate la nivel național și internațional, au susținut peste 2000 de elevi din 45 de școli în a-și dezvolta abilitățile digitale.”

Detalii

Începe:
octombrie 30, 2019
Se termină:
noiembrie 6, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Asociația Cartea Daliei
Telefon
0744431276, 0744754163
Email
contact@carteadaliei.ro
Vezi site-ul web Organizator