Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret

aprilie 4, 2019 - mai 31, 2019

Gratuit

Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret

„Prietenie pe o… sfoară”, Ediția 2019: Carlo Collodi

Din 1967, pe 2 aprilie, la nivel internațional se sărbătorește Ziua Cărții pentru Copii și Tineret. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, 2 aprilie este data de naștere a mult îndrăgitului autor danez Hans Christian Andersen (n. 1805). Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii, Fetița cu chibrituri sau Degețica aduc bucurie copiilor din întreaga lume, cărțile lui Andersen fiind traduse în peste 100 de limbi. Biblioteca Județeană marchează această zi prin expoziții tematice de carte, concursuri și ateliere de lectură.

Cea mai importantă activitate dedicată acestei zile este ediția a VII-a a proiectului „Prietenie pe o… sfoară”, care se va desfășura în perioada 2 aprilie – 31 mai 2019, la Secția de Împrumut pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Proiectul a fost creat cu scopul de a promova literatura pentru copii şi de a stimula interesul pentru lectură a celor mici și se desfășoară simultan în majoritatea bibliotecilor județene din țară.

Proiectul constă în activități practice care îmbin lectura și desenul. Ediția 2019 este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi.

Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii (bibliotecile județene din țară) fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară. Toate materialele necesare desfășurării activităților vor fi puse la dispoziția participanților de către organizatori.

Pentru o bună desfășurare, instituțiile interesate (școli, grădinițe, cluburi, ONG-uri sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului) vor face o programare în prealabil pentru grupe de câte 10-15 copii.

 

Prietenie pe o… sfoară” este o inițiativă a Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret. De-a lungul celor șase ediții, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 100 de instituții culturale din 38 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste 20.000 de copii.

 

 

Details

Start:
aprilie 4, 2019
End:
mai 31, 2019
Cost:
Gratuit
Event Categories:
,

Organizer

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Venue

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași
Bd. Stefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin
Iași, 700063 România
+ Google Map
Phone
+40 332 110 044
View Venue Website