Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Culturii Naționale la MNLR Iași

ianuarie 15, 2018 @ 2:00 pm - 5:00 pm

Gratuit

Muzeul Național al Literaturii Române Iași va sărbători Ziua Culturii Naționale la muzeele „Mihai Eminescu” și „Vasile Pogor”, deschise special luni, 15 ianuarie 2018.

Cu începere de la ora 14:00, la Muzeul „Mihai Eminescu” se va desfășura evenimentul „Cum l-am cunoscut pe Eminescu”, cu poetul Emil Brumaru ca invitat special. Întâlnirea va fi moderată de criticul Bogdan Crețu. În deschidere va avea loc vernisajul expoziției Veronica… „dulcea mea doamnă” (curator: Liviu Apetroaie).

Expoziția ilustrează personalitatea Veronicăi Micle prin obiecte ce i-au aparținut (broșa primită cadou de la Ștefan Micle, realizată dintr-o monedă, poșeta folosită la întâlnirile mondene etc.), fotografii de familie, cărți.

La Muzeul „Vasile Pogor” va avea loc vernisajul expoziției Iași, capitală de război, cu începere de la ora 15:00, în prezentarea doamnei Suzana Bodale, din partea Arhivelor Naționale Iași.

În continuare, va conferenția dr. Sorin Iftimi pe tema Iași, capitală de război (1916-1918). Expoziţia marchează un moment important din istoria Iaşului când, încă de la finele anului 1916, administraţia românească s-a retras în Iaşi, orașul găzduind instituţiile statului.

Acest episod este reflectat în pagini de corespondenţă, documente, fotografii, cărți și afișe de propagandă, unele expuse pentru prima oară la Iași. Expoziția aniversară Iași, capitală de război este organizată în parteneriat cu Arhivele Naționale Iași, Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași.

Curatorii expoziției sunt Suzana Bodale, Corina Mocanu Irimiță, Iulian Pruteanu și Oana Melinte.

Expozițiile de la Muzeul „Mihai Eminescu” și Muzeul „Vasile Pogor” vor putea fi vizitate până la data de 30 ianuarie 2018, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Detalii

Dată:
ianuarie 15, 2018
Oră:
2:00 pm - 5:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,