Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ediția a II-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste February’s Moonstruck

ianuarie 15, 2018 - februarie 14, 2018

Gratuit

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează a doua ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste (în limba engleză și română) February’s Moonstruck. Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să dețină permis de intrare valabil la Biblioteca Județeană Iași. Competiția se desfășoară pe două secțiuni, după cum urmează:

  1. Concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner. Perioada de depunere a lucrărilor este 15 ianuarie – 14 februarie 2018.
  2. Concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală (povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată cu respectarea următoarelor condiții:
  • o scrisoare să fie în limba engleză și una în limba română (niciuna dintre scrisori nu va fi traducerea celeilalte);
  • să fie originale (lucrările plagiate de pe internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs);
  • să nu depășească o pagină format A4, Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1 (între 500 şi 700 de cuvinte);
  • să fie în format editabil (.doc, .docx, .rtf, .odt etc.) și să fie trimise la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Alături de cele două lucrări ce vor fi atașate e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorilor”) și: numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator. Data limită de predare a lucrărilor este 14 februarie a.c., ora 14.00.

Jurizarea va avea loc în perioada 15-23 februarie 2018. Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școlile partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii de care dau dovadă concurenţii. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 24 februarie a.c., la ora 10.00, la sediul bibliotecii.

Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o carte care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.

Informaţii suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0751769118, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Compartiment American Corner).

Detalii

Începe:
ianuarie 15, 2018
Se termină:
februarie 14, 2018
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 10
Iași, 700063 România
+ Hartă Google
Telefon
0332 110044