Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Vocea Umană” de Gian Carlo Menotti

mai 22, 2019 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Lei10

„Vocea Umană” de Gian Carlo Menotti

22 mai, ora 19:00 – Sala mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului  din Iași

Spectacol Experimental pe teme de Georges Bizet

Universitatea de Vest din Timișoara

Regia: asist. univ. drd Nicolae Mihai Brânzeu

Vocea umană este o monodramă compusă de Francis Poulenc în anul 1959 după piesa cu acelaşi nume a lui Jean Cocteau. Un reușit portret muzical al femeii îndrăgostite obsesiv care, din disperare, caută orice minciună pentru a putea depăși momentul și pentru a face ca persoana iubită să îi mai fie aproape câteva clipe până la actul peremptoriu.

În cele 50 de minute extrem de intense și variate ale spectacolului, regizorul găsește potrivit să introducă simultan peste varianta femeii și trama bărbatului, sub forma de poveste în poveste, potențând astfel drama despărțirii. Asistăm la o cursă a aflării adevărului, în care EA uzează de toate tertipurile feminine pentru a schimba ceva și pentru a-l determina pe el să recunoască minciuna.

Fiecare întrerupere a conversaţie dintre ea și el potenţează drama femeii și schimbă traiectoria modului ei de a acționa. Cu alte cuvinte, un spectacol despre iubire și trecut, despre suferință și minciună, un expozeu al genului liric de nișă, în care reconcilierea e doar o speranță ce este percepută prin prisma celor cinci ani de relație anteriori și a recurentei întrebări „De ce?”. Muzica te duce cu EA în relatarea unei povești atât de adevărate!

Detalii

Dată:
mai 22, 2019
Oră:
7:00 pm - 8:30 pm
Cost:
Lei10
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare