Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Vocea ta merită o viață! – Proiect de cercetare

aprilie 29, 2017 @ 10:00 am - aprilie 30, 2017 @ 4:00 pm

Datorită statisticilor îngrijorătoare cu privire la problemele de sănătate vocală (semnalate chiar de cântăreți, actori, dar și de către medici), afecțiuni ce pun în pericol profesia cântăreților și actorilor, de la vârste fragede și până târziu, la maturitate, afecțiuni ce dezvoltă profunde implicații socio-emoționale, se impune găsirea unor soluții care să diminueze impactul negativ asupra utilizatorilor instrumentului viu, vocea umană.

 

 

Pornit din dorința de a ajuta cântăreții semiprofesioniști, dar și profesioniști (indiferent de vârstă) să înțeleagă mai bine funcționalitatea aparatului vocal în toată complexitatea sa, proiectul de cercetare Vocea ta merită o viață! este inițiat de lect.univ.dr. Mihaela Gârlea (profesor de canto jazz-muzică ușoară), va fi organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” împreună cu Asociația „Prietenii muzicii moderne” și va reuni lunar cântăreți, studenți de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii muzicale teoretice și de la Facultatea de teatru), elevi de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, specialiști în foniatrie, otolaringologie, gastroenterologie, nutriție, psihologi, profesori de cânt vocal, profesori corepetitori, profesori de artă dramatică. Sub forma unor seminarii teoretico-practice pe diferite teme, proiectul se va derula în Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și va fi promovat prin toate mijloacele disponibile (media scrisă și online).

Primul seminar din cadrul proiectului de cercetare Vocea ta merită o viață! va avea loc în perioada 29-30 aprilie și va avea ca temă Importanța antrenamentului vocal și consecințele lipsei acestuia. Printre invitații care vor vorbi îi enumerăm pe medicul foniatru Gheorghe Buburuzan (printre puținii foniatri din Moldova), conf.univ.dr. Cristina Simionescu și psiholog Liliana Chiroșcă.

Intrăm în linie dreaptă cu pregătirile și înscrierile.

Îi așteptăm pe toți cei care mânuiesc acest minunat instrument: vocea umană!

 

Cu apreciere,

lect.univ.dr. Mihaela Gârlea

Detalii

Începe:
aprilie 29, 2017 @ 10:00 am
Se termină:
aprilie 30, 2017 @ 4:00 pm
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Sala Studio de muzica de camera Anton Diaconu, Costache Negruzzi 7 – 9
Telefon
0744 293 020

Organizatori

Universitatea Nationala de Arte George Enescu
Asociatia Prietenii Muzicii Moderne