Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Vârful Aisbergului după Antonio Tabares

ianuarie 16, 2019 @ 6:00 pm - 7:00 pm

Gratuit

Vârful Aisbergului după Antonio Tabares

„Vârful Aisbergului” după Antonio Tabares – miercuri, 16 ianuarie, ora 18.00, la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Sala Studio Teatru.

Psihoterapeut IULIA CRUȚ: Într-o lume în care echilibrul între viața profesională și cea personală pare un mit tot mai greu de atins, stresul profesional e atât de des întâlnit încât cuvintele care îl descriu par să fi devenit seci.
Și totuși, în spatele cuvintelor stă multă anxietate de performanță, neputință în fața ”task-urilor” tot mai mari și a orelor de lucru, uneori hărțuire și în definitiv, multă frică.
Oamenii ajung să piardă sensul muncii lor, chiar și cei cărora – fericiții – le place munca lor și se pricep să o facă. Ca într-un rollercoaster, e nevoie să stai ”în gardă” și oricât de mult te-a pregăti, de după fiecare colț poate să apară senzația de salt în gol, un șef nemulțumit, un targhet în pericol.
Prin urmare nu-i greu de prevăzut că cei supuși stresului profesional ajung să manifeste simptome pe care, oricât de mult s-ar strădui, nu le mai pot ține în control la un moment dat. Și atacurile de panică, depresia sau furia, bolile cu geneză psihoemoțională pot fi doar…Vârful aisbergului.

Faptul că în lume sunt oameni care se sinucid în lipsa unor măsuri luate la timp, în lipsa unui cadru familial suportiv, nu mai e doar o chestiune de statistică.
Ieșirea din cercul vicios al stresului profesional nu doar că e posibilă dar poate duce la ceea ce oamenii caută cu nesaț din toate timpurile – o viață cu sens.
Presupune însă un alt salt în gol – de data asta saltul în adâncul propriei ființe, acolo unde așteaptă răspuns întrebări ca:
”Îți place ce faci?”,
”Te pricepi la ceea ce ai de făcut?”,
”Crezi în ceea ce faci?”

 

La finalul spectacolului, publicul este invitat la o discuție cu psihoterapeutul Iulia Cruț pe tema: STRESUL PROFESIONAL

Distribuție:
Raluca Bujoreanu – Huțanu
Doru Aftanasiu
Cosmin Maxim
Laura Bilic
Teodora Burdujan
Anca Ciofu

Regie: Antonella Cornici
Scenografie: Alina Dincă – Pușcașu
Ilustrație muzicală: George Dancu
Coregrafie: Iulia Dolinschi
Video: Andrei Cozlac
Regie tehnică/lumini: Andrei Emilian
Sunet: Mihai Cornea

Detalii

Dată:
ianuarie 16, 2019
Oră:
6:00 pm - 7:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Str. Costache Negruzzi 7-9
Iași, România 700126 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212548
Vezi site-ul web Loc de desfășurare