Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pe urmele lui Benjamin Fondane. Workshop de film documentar DocEst pentru liceeni și studenți, la Institutul Francez Iași

ianuarie 16, 2019 @ 4:00 pm - ianuarie 25, 2019 @ 6:00 pm

Gratuit

Pe urmele lui Benjamin Fondane. Workshop de film documentar DocEst pentru liceeni și studenți, la Institutul Francez Iași

În pregătirea Zilelor Memoriei Victimelor Holocaustului, în perioada 16-25 ianuarie 2019, la Institutul Francez din Iaşi va avea loc o nouă serie de workshop-uri de film documentar pentru elevi şi studenţi coordonate de regizorul Dragoş Zămosteanu.

Participanţii vor învăţa tehnicile filmului documentar şi vor realiza în echipă un film marca DocEst, având ca temă parcursul lui Benjamin Fondane, care va fi prezentat publicului la sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul Zilelor Memoriei Victimelor Holocaustului. Atelierele vor avea loc în fiecare zi, în intervalul orar 16.00-18.00.

Documentarele realizate în cadrul celor două ediţii anterioare ale workshop-ului au atras un public numeros în serile de gala ale Festivalului de Film Documentar DocEst, festival organizat în fiecare an de Centrul Cultural German, Institutul Francez din Iaşi, British Council şi Primăria Municipiului Iaşi.

Cei care doresc să ia parte la sesiunile de workshop sunt invitaţi să trimită un e-mail cu titlul „Workshop DocEst”, care să conţină o scrisoare de motivaţie şi o scurtă prezentare personală la adresa festivaluldocest@gmail.com,  până la data de 15 ianuarie 2019. Înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile.

Cursanții trebuie să dispună fie de o cameră video, fie de un aparat de fotografiat care poate filma, fie de un telefon mobil cu cameră video HD.

 

Details

Start:
ianuarie 16, 2019 @ 4:00 pm
End:
ianuarie 25, 2019 @ 6:00 pm
Cost:
Gratuit
Event Category:

Venue

Institutul Francez din Iaşi
Bulevardul Carol I 26
Iași, 700750 România
+ Google Map
Phone
0232 267 637
View Venue Website