Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatru sub cerul liber

iunie 24, 2021 @ 5:30 pm - 7:00 pm

Lei12

Teatru sub cerul liber

Echipa artistică a Teatrului Luceafărul vă invită la teatru sub cerul liber!

Joi, 24 iunie, de la orele 17.30, în parcul dintre sala Cub și clădirea de patrimoniu împărțită de Opera Națională Română Iași și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” va fi susținută o reprezentație a spectacolului FRUMOASA ȘI BESTIA după Frații Grimm.

Realizat de regizorul Ion Ciubotaru, proiectul se bazează pe o dramatizare semnată de Călin Ciobotari, tema de fond fiind ce înseamnă frumusețea, ce e mai important: aspectul exterior, atrăgător, dar efemer, ori frumusețea interioară, cea care rezistă timpului?

În rolurile titulare îi puteți vedea pe actorii Ioana Iordache (Frumoasa) și Dragoș Maftei (Bestia) care au reușit să părăsească tiparele impuse în receptare de versiunile consacrate de lung-metrajele de animație și de ficțiune urmărite de publicul de toate vârstele. În distribuție mai figurează Raluca Pintilie, Viorel Vârlan, Aurelian Diaconu, Elena Zmuncilă, Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu, cu toții evoluând într-o scenografie imaginată de Viorica Perju.

„E vară, e cald și, chiar dacă luna iunie e capricioasă, iar ploaia ne dă bătăi de cap, am considerat că e bine să scoatem teatrul în aer liber, unde iluziile scenice capătă alte reverberații. Vreau să îi mulțumesc managerului interimar al Operei, Daniel Șandru, care a avut inițiativa de a ne invita să susținem reprezentații pe scena amenajată special. E un semn de normalitate, de deschidere către cooperarea între instituțiile ieșene de spectacole, în beneficiul publicului”, spune teatrologul Oltița Cîntec, director artistic al Teatrului Luceafărul.

Prețul unui bilet este 12 lei, iar spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 5 ani.

În caz de vreme nefavorabilă, reprezentația va fi susținută la sediul Teatrului Luceafărul, în sala mare.

Detalii

Dată:
iunie 24, 2021
Oră:
5:30 pm - 7:00 pm
Cost:
Lei12
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Parcul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași
Strada Agatha Bârsescu nr. 18
Iași, Iași 700074 România
+ Hartă Google
Telefon
0232-267824
Vezi site-ul web Loc de desfășurare