Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol de teatru experimental – „Simbioză”

februarie 26, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei16

Spectacol de teatru experimental – „Simbioză”

26 februarie 2019, ora 19.00 – „Simbioză”, spectacol de teatru experimental

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Organizatori: Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, Ateneul din Iași, Trupa de teatru Mirage

„Spectacolul își propune să prezinte lupta care se dă în interiorul nostru între gânduri, idei, seturi de credințe, caractere, temperamente: un joc a două reflecții ale aceluiași ‘Eu’, o antiteză între două părți componente a sinelui nostru, o coexistență permanentă a părților predominante aflate involuntar în legătură din interiorul nostru, două reverberații interioare ce se zbat mereu și vor să se domine reciproc.” (Radu MIHOC – regia, conceptul și scenografia)

Actori: George BALMOȘ și Ionuț COZMA

„Sub umbrela teatrului experimental, Radu Mihoc realizează un proiect prin care tatonează foarte multe tipologii teatrale: teatru minimalist (în special prin decorul minimalist), teatru figurativ, de sugestie, fără personaje propriu-zise, la limita dintre spectacol de stare şi spectacol de idei, mai mult un teatru conceptual, cu mesaje scrise pe forme tubulare sau proiectate pe ecranul de proiecţie, non-verbal cu excepţia momentului de raţionalizare şi verbalizare a visului. De la actori reuşeşte să valorifice tot ceea ce e regizoral posibil şi orientează parcursul scenic şi momentele create în funcţie de potenţialul celor doi.”

Dana Ţabrea este profesor, doctor în filosofie şi critic de teatru (membru AICT)

 

Bilete se găsesc la sediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, la Ateneu Iași, online la: https://www.bilet.ro/event.php?id=17824 și de la sediul Agenției TUI Iasi – Palas Shopping Mall, Str. Palas, nr. 7A sau de pe Str. 14 Decembrie 1989, Nr. 4 bis, Iași.

 

Details

Date:
februarie 26, 2019
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei16
Event Categories:
,

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website