Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei de Muzică Gh Dima, departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licență. În fiecare an universitar se realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master.
S-au realizat titluri ca : “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, “Suor Angelica” de G. Puccini, “Opera de 4 note” de Tom Johnson, “Habanera” – fragmente din Carmen de G. Bizet, “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, “Offenbach soiree” – opera colaj din creația lui Offenbach, “Bal la printul Orlovsky” dupa actul II al Liliacului de J. Strauss, etc.
Cu aceste spectacole studenții Academiei au participat la Festivalul de operă studențească Viva vox, au evoluat pe scenele celor două Opere clujene, au performat în spații neconvenționale ale Clujului prin intermediul proiectului Scena Urbană, precum și la alte manifestări de profil (vernisaje, spectacole caritabile,spectacole educative, Ziua internațională a tineretului samd) Spectacolul „Orfeo ed Euridice” de Ch. W. Gluck, prezentat de studenții și cadrele didactice ale Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj, este o variantă scenică modernă a poveștii lui Orfeu.
Având o scenografie minimalistă, plusul de imagine și vibrație artistică va fi adus de costume, machiaj, și ecleraj. Punerea în scenă, este una dinamică, cu accente dramaturgice subliniate de mișcare, dar și de traseul sentimentelor, sensibil interpretate de tinerii protagoniști.
Corul, format din studentii anului I secția canto, este gândit ca un personaj scenografic, care completează atât cadrul cât și acțiunea operei, devenind, alături de momentele coregrafice, liantul dintre scenele partiturii lui Gluck, omogenizând materialul scenic într-un act unic.
Participă elevii clasei a XI-a a Liceului de Coregrafie și Artă dramatică “O. Stroia” și ansamblul anului I Canto din Academia de Muzică “ Gh. Dima”
Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.