Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Damen Tango – a doua reprezentare

iunie 20, 2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm

RON20.00

de Valentina Aslanova

scenografia: Rodica Arghir
coregrafia: Ligia Delia Grozdan

Distribuţia:
Mihaela Arsenescu Werner
Bianca Ioan
Daniel Busuioc

Piesa Damen Tango scrisă de Valentina Aslanova (actriţă, romancier, dramaturg şi poet) în 1997, reprezintă debutul său în dramaturgie. „Când scena nu ţi se mai pare îndeajuns pentru preaplinul sentimentelor tale, le poţi da viaţă în scris” declara autoarea care s-a inspirat pentru acest text din biografia actriţei Irina Pechernikova, colega sa de breaslă.

Debutul i s-a dovedit a fi sub o stea norocoasă, primul său text dramatic cucerind repertoriile unor teatre importante aflate chiar şi dincolo de frontierele Federaţiei.

Mulțumesc tuturor televiziunilor pentru efortul lor în a ne impune prostul gust, în a ne șoca cu „valoarea” non valorilor sau știri din Groapa lui Ouatu’ pentru că numai astfel ne-au făcut ca noi să căutăm noi modalități de exprimare artistică.

Ca urmare, publicul a revenit în sala de spectacole, în sala de lectură. Este un semnal remarcabil pentru noi oamenii de cultură, pentru societatea noastră.

Patima arghirofiliei a făcut ca unii dintre noi să cedeze căutând doar sa placă publicului, dar marea majoritatea a creatorilor au rezistat, ei n-au căutat aplauze ci mai degrabă tăcerea uimită a publicului.

Chiar dacă pare patetică aserțiunea, totuși, când este vorba de acești minunați oameni , nimic nu e prea mult.

În distribuția spectacolului Damen tango se întâlnesc trei generații, trei viziuni asupra vieții care împreună au același scop – aspirația întru valoare.Lor li se alătură o altă echipă de creatori ce caută să devină formatori de opinie.

M-aș bucura enorm dacă spectacolul regizat de mine ar face parte din traseul lor aspirațional, ar ajuta la șlefuirea generațiilor viitoare. În acest sens, îi mulțumesc Teatrului Național din Iași pentru șansa de a dialoga cu spectatorii, pentru încrederea și sprijinul acordat în pregătirea acestui spectacol.

Iubesc actorii, actorii vii, neobosiți în fața curiozității sau, dimpotrivă, a indiferenței și caut să găsesc partituri dedicate lor sau, general vorbind, lumii din care facem parte.

Așa am găsit textul lui Ronald Harwood , Quartet și Roman teatral, un text după romanul lui Mihail Bulgakov , spectacol realizat la Televiziunea Publică și care va avea curând premiera, iar acum iată, un text scris de un actor pentru actori, Valentina Aslanova – Damen Tango, text tradus de mine și, acum pot spune, adaptat pentru „ marea doamnă a teatrului ieșean „ Mihaela Arsenescu Werner.

Detalii

Dată:
iunie 20, 2017
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
RON20.00
Categorie Eveniment:
Site web:
http://www.teatrulnationaliasi.ro/stagiunea/damen-tango--71.html

Loc de desfășurare

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Strada Agatha Bârsescu 18
Iași, 700074 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 255999
Vezi site-ul web Loc de desfășurare