Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Seară franco-germană – Proiecţie de film „Franceza pentru începători”

ianuarie 22, 2019 @ 6:30 pm - 8:30 pm

Gratuit

Seară franco-germană – Proiecţie de film „Franceza pentru începători”

Marţi, 22 ianuarie 2019, ora 18.30, Institutul Francez Iaşi, Sala „Benjamin Fondane”

Intrarea liberă. Film cu subtitrare în limba engleză

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi vă invită marţi, 22 ianuarie 2019, ora 18.30, în Sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez, la o seară franco-germană, organizată cu scopul de a marca 56 de ani de la semnarea Tratatului Élysée.

Ediţia de anul acesta va ieşi din tiparele cu care ne-au obişnuit zilele de comemorare. Va fi o seară cu simţul umorului, cu bună dispoziţie, într-o atmosferă amicală, în care ştergem frontiere şi bariere ! O ediţie în care pur şi simplu ne bucurăm împreună şi stăm la discuții ! Dincolo de orice clişee şi de orice aşteptări, această seară franco-germană este o invitaţie la toleranţă şi amuzament pe seama ideilor preconcepute pe care le avem uneori unii despre ceilalţi.

Tocmai de aceea alegerea franco-germană s-a îndreptat anul acesta către o comedie, al cărei titlu deschide de la bun început cutia cu zâmbete : Franceza pentru începători. Povestea de dragoste care stă de fapt în centrul acestei poveşti amuzante este despre cum ajungi să iubeşti o limbă străină dacă te îndrăgosteşti. Hendrik nu este tocmai un iubitor al Franței și nici nu îl agreează pe profesorul lui de limba franceză. Dar când o întâlnește pe Valérie, se îndrăgostește lulea, astfel încât nu poate scoate niciun cuvânt în preajma ei.

Nu bănuieşte însă nicio clipă că Valérie este pe jumătate franțuzoaică.  Quelle malchance! Șansele să obțină o întâlnire cu ea devin practic nule. Însă schimbul de experiență germano-francez, petrecerile extraordinare, familia trăsnită care îl găzuiește, suişurile și coborâșurile primei mari iubiri și, mai ales, lipsa cunoștințelor de limba franceză fac ca vacanța inițial nedorită a lui Hendrik să devină o vară de neuitat.

 

Detalii

Dată:
ianuarie 22, 2019
Oră:
6:30 pm - 8:30 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizatori

Centrul Cultural German Iasi/ Deutsches Kulturzentrum Iasi
Institutul Francez Iaşi

Loc de desfășurare

Institutul Francez din Iaşi
Bulevardul Carol I, nr. 26
Iași, 700750 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 267 637
Vezi site-ul web Loc de desfășurare