Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Seară franco-germană – Proiecţie de film „Durerea”

ianuarie 22, 2020 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Seară franco-germană – Proiecţie de film „Durerea”

Miercuri, 22 ianuarie 2020, ora 18:00

Institutul Francez Iaşi, Sala „Benjamin Fondane”

Intrarea liberă. Film cu subtitrare în limba română

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi vă invită miercuri, 22 ianuarie 2019, ora 18.00, în sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez, la o seară franco-germană, organizată cu scopul de a marca 57 de ani de la semnarea Tratatului Élysée.

Ediţia de anul acesta aduce în prim-plan o producţie cinematografică franceză, o adaptare după volumul eponim al scriitoarei Marguerite Duras : „La douleur”/„Durerea”.

Iunie 1944. Franţa se află încă sub ocupaţie germană. Scriitorul Robert Antelme, figură majoră a Rezistenţei, este arestat şi deportat.

Tânăra sa soţie, Marguerite, scriitoare, membră a Rezistenţei, se simte sfâşiată de angoasa de a nu a avea nicio veste de la el şi de legătura secretă pe care o are cu Dyonis. În acest context, întâlneşte un agent Gestapo, Rabier, şi, fiind gata de orice pentru a-şi regăsi soţul, trece printr-o relaţie ambiguă cu acest om, singurul care ar putea să o ajute.

Sfârşitul războiului şi eliberarea din lagărele de concentrare înseamnă pentru Marguerite începutul unei insuportabile aşteptări şi lente agonii în mijlocul haosului din Paris.

Emmanuel Finkiel reuşeşte să redea ambiguitatea profundă a scriiturii de jurnal, alcătuită din durere şi dintr-o paletă complexă de emoţii care construiesc o punte între femeia din 1945 şi cea din 1980. Realitatea absenţei devine concretă, modelată într-un flux de imagini de o extraordinară forţă cinmatografică.

Vă așteptăm!

Detalii

Dată:
ianuarie 22, 2020
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Centrul Cultural German Iasi/ Deutsches Kulturzentrum Iasi
Telefon
+40 232 214 051
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Cultural German
Strada Lascăr Catargi 38
Iași, 700107 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 214051
Vezi site-ul web Loc de desfășurare