Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Proiecție de film – „Păsări călătoare” – Pájaros de verano

martie 20, 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Lei12

Proiecție de film – „Păsări călătoare” – Pájaros de verano

Sala Mare de Spectacole ,,Radu Beligan” a Ateneului din Iași, 20 martie 2019, ora 18:00 

Regia: Cristina Gallego, Ciro Guerra

Cu: Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta

Gen film: dramă

Durată: 119 minute

 

Nordul Columbiei, anii ’70, o societate matriarhală condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

 

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, „Păsări Călătoare / Birds of Passage” a fost inclus în lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun străin din acest an.

 

Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Ciro Guerra (de data aceasta alături de soția și producătoarea sa, Cristina Gallego) continuă demersul început în 2015 în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes și o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria și legendele triburilor din țara sa natală.

 

Acțiunea din „Păsări Călătoare” se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

 

Primit cu entuziasm atât de public cât și de presa internațională, filmul a avut un traseu festivalier impresionant, prezența lui în selecția unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival, Palm Springs sau Sundance, fiind dublată de distribuția lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume.

 

„O saga despre traficul de droguri care îți va deschide ochii” (New York Times)

„O saga cum nu s-a mai văzut despre traficul de droguri din America de Sud” (Variety)

„O poveste adevărată care schițează ascensiunea afacerii cu droguri din Columbia înainte de Escobar, în care un trib local este implicat până peste cap.” (Variety)

„O poveste complexă despre droguri, zestre și tradiții locale” (Variety)

„Saga columbiană despre crime este un “Nașul” local, ce dezvăluie distrugerea lentă dar sigură a unei familii unite ce ajunge să fie implicată în traficul internațional cu droguri din anii ’70.” (Hollywood Reporter)

„O saga captivantă ce schițează nașterea industriei de trafic de droguri ce a răvășit societatea columbiană” (Screendaily)

Details

Date:
martie 20, 2019
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Lei12
Event Categories:
,

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website