Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 2 – 8 septembrie 2019

septembrie 2, 2019 - septembrie 8, 2019

Lei12

Programul Cinematografului Ateneu în perioada 2 – 8 septembrie 2019

Începem cu thrillerul La graniță, ce o are ca protagonistă pe Tina, un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă, care este recunoscută pentru simțul ei infailibil. Continuăm cu drama turcească SAF, unde aflăm povestea lui Kamil, un muncitor din Istanbul, a cărui viaţă este dată peste cap când amplele proiecte de modernizare a metropolei ameninţă să-l lase fără casă.

Marți vizionăm Secretul lui Raoul Taburin, unde facem cunoștință cu un specialist în repararea bicicletelor și un adevărat expert. Maria, Inima României, documentar în regia lui Trevor Poots, spune povestea rolului politic și a vieții private a Reginei Maria a României.

Drama italiană Lazzaro cel fericit, de Alice Rohrwacher, un film ca un inventar al maladiilor timpurilor noastre, a câștigat Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film de la Cannes 2018.

În weekend, alături de cei mici, vizionăm animația Coconut, micul dragon – Aventuri în jungle. Coconut abia așteaptă să-i vadă pe cei mici și să plece în tabără alături de ei și de prietenii lui, Oscar și Matilda.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

2 septembrie 2019

Ora 18.00 – „La graniță” – Border – (regia Ali Abbasi) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „SAF” – (regia Ali Vatansever) – AP 12

3 septembrie 2019

Ora 18.00 – „Secretul lui Raoul Taburin” Raoul Taburin – (regia Pierre Godeau) – AG

Ora 20.00 – „Maria, inima României”- (regia Trevor Poots) – AG

4 septembrie 2019

Ora 18.00 – „Maria, inima României”- (regia Trevor Poots) – AG

Ora 20.00 – „Lazzaro cel fericit” – Lazzaro felice – (regia Alice Rohrwacher) – AP 12

5 septembrie 2019

Ora 18.00 – ” Maria, inima României”- (regia Trevor Poots) – AG

Ora 20.00 – „La graniță” – Border – (regia Ali Abbasi) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

6 septembrie 2019

Ora 18.00 – „SAF” – (regia Ali Vatansever) – AP 12

Ora 20.00 – „La graniță” – Border – (regia Ali Abbasi) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

8 septembrie 2019

Ora 14.00 – „Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă” – (regie Anthony Power) – AG

 

„La graniță”

Regia: Ali Abbasi

Cu: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom, Rakel Wärmländer

Gen film: Fantastic, Romantic

Durată: 101 minute

Tina, un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă, este recunoscută pentru simțul ei infailibil. Practic, e ca și cum ar mirosi vina ori intențiile ascunse. Însă când Vore, un tip suspect, trece prin fața ei, capacitățile sale sunt puse la încercare pentru prima dată. Tina știe că Vore ascunde ceva, dar nu poate identifica ce anume.

Mai rău, simte și o atracție bizară față de el. În timp ce dezvoltă o relație specială cu el, Tina își descoperă, în sfârșit, adevărata identitate.

La fel ca Vore, nu aparține acestei lumi. Întreaga sa existență s-a bazat pe o minciună, iar ea este nevoită să aleagă acum: să continue să trăiască în impostură sau să îmbrățișeze revelațiile terifiante ale lui Vore.

 

„SAF” – AP 12

Regia: Ali Vatansever

Cu: Erol Afsin, Saadet Aksoy, Onur Buldu

Gen film: Dramă

Durată: 102 minute

Districtul Fikirtepe din Istanbul. Transformarea urbană face una cu pământul comunitățile sărace, iar refugiații sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate. Kamil și soția lui, Remziye, riscă să își piardă casa.

Rămas de mult fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un șantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuiește.

Oprimarea și anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât și la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiații – îl schimbă treptat. Când Kamil dispare din senin, soția lui trebuie să se confrunte cu consecințele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoștea ea. Dar Remziye refuză să cedeze.

 

„Secretul lui Raoul Taburin” – AG

Regia: Pierre Godeau

Cu: Léo Dussollier, Benoît Poelvoorde

Gen film: comedie

Durata: 89 minute

Raoul Taburin este un specialist în repararea bicicletelor și un adevărat expert în domeniu. Folosindu-și auzul, el poate depista orice defecțiune a unei biciclete. Dar Raoul ascunde un secret care îl bântuie: în ciuda experienței sale în mecanica bicicletelor, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți. Filmul este o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempé.

 

„Maria, Inima României” – AG

Regia: Trevor Poots

Cu: Boiangiu Alma

Gen film: Documentar

Durată: 72 minute

Povestea rolului politic şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prinţul Moştenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus ţara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puţin strălucitoare ale vieţii Reginei. Fiul său, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.

 

„Coconut, micul dragon” – AG

Regia: Hubert Weiland, Nina Wels

Cu: Carolin Kebekus, Max von der Groeben, Dustin Semmelrogge, Sabine Falkenberg, Sarah Alles

Gen film: Animație

Durată: 83 minute

Coconut, un dragon de foc mititel, este însărcinat să păzească iarba de foc care îi conferă neamului său un dar unic, acela de a sufla flăcări, dar se trezește că cineva a furat-o de sub nasul lui. Prin urmare, Coconut se hotărăște să pornească în căutarea ierbii focului, și își unește forțele cu Oscar, dragonul mâncăcios, și Matilda, un porcușor țepos. Coconut este surprins să afle că celelalte neamuri de dragoni nu simpatizează prea mult dragonii de foc. Darul lor special se pare că este invidiat de ceilalți, dar, când vulcanul dormitând de pe Insula Dragonilor se trezește la viață și începe să verse lavă fierbinte, Coconut trebuie să înfrunte curajos căldura și fumul, ca să aducă înapoi iarba focului. Dar oare chiar își dorește ca insula să redevină așa cum era ea înainte? Poate găsi el o cale de a împăca toate rasele de dragoni și să și salveze insula de la distrugere?

 

Preț bilet normal: 12 lei

Detalii pe:

Facebook: www.facebook.com/Cinema.Iasi/

Instagram: cinemaiasi

Site-ul www.ateneuiasi.ro

 

Detalii

Începe:
septembrie 2, 2019
Se termină:
septembrie 8, 2019
Cost:
Lei12
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare