Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prelegeri despre viața și personalitatea unor mari oameni de știință

iunie 19, 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Prelegeri despre viața și personalitatea unor mari oameni de știință

Miercuri, 19 iunie 2019, ora 18.00, în  Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, Asociația Culturală „Noua Acropolă”, în parteneriat cu Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, vă invită la o nouă prelegere din ciclul „Oameni de geniu în știință”, dedicată, de această dată, lui Mircea Eliade.

Marele cercetător este bine cunoscut nu doar publicului român, dar și celui internațional ca urmare a prodigioasei sale creații și în special pentru studiul comparat al religiilor într-o manieră științifică. Concepte precum eterna reîntoarcere, sacru și profan sau hierofania sunt folosite și astăzi pentru înțelegerea fenomenul religios.

Mircea Eliade este recunoscut, de asemenea, pentru proza sa fantastică, nuvelele autobiografice și contribuțiile filosofice la cunoașterea aprofundată a ființei umane.

Prezentarea va fi susținută de către Marius Andro, director „Noua Acropolă” Iași.

Asociația NOUA ACROPOLĂ din România, este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi.

În acest sens, asociația culturală Noua Acropolă susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) etc, propunând o abordare globală, comparată, a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

Detalii

Dată:
iunie 19, 2019
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Asociația Culturală „Noua Acropolă”
Telefon
031 4052024
Email
na-bucuresti@noua-acropola.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
+40.232.275.979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare