Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Peste 50.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolele din cadrul Turneului Național „Unire prin Cultură”

decembrie 12, 2019 - decembrie 19, 2019

Peste 50.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolele din cadrul Turneului Național „Unire prin Cultură”

După parcurgerea a peste 15.000 de kilometri, cu popasuri în peste 125 de localități din România, Bucovina de Nord și Basarabia, Ateneul Național din Iași, instituție aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, a atins obiectivul stabilit la începutul anului, de a juca pe scenele din cel puțin 100 de localități din România, bucurând spectatori din toate județele țării și nu doar.

Ieri, 10 decembrie 2019, echipa de actori a Ateneului Național din Iași a încheiat ultima etapă din turneu, cu spectacolul de teatru „Harap Alb” (regia Erica Moldovan), susținut la Casa Municipală de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești, Dâmbovița.

În perioada februarie-decembrie 2019, peste 50.000 de iubitori și susținători ai culturii s-au putut bucura de cele mai apreciate spectacole ale Ateneului, unde amintim piese de teatru precum, „Aventuri cu …Dl. Goe” (regia Iulian Ioan Sandu), „Take, Ianke și Cadîr” (regia Ion Sapdaru), „Comedie cu olteni” (regia Ovidiu Cuncea), „Peter Pan” (regia Iulian Ioan Sandu) sau „Cerere în căsătorie” (regia Radu Ghilaș).

Turneul a fost realizat cu sprijinul Municipalității Ieșene și al Companiei de Transport Public Iași, care ne-au pus la dispoziție, în toate etapele turneului, cele trei autocare din proiectul „Caravana Unirii”, pentru deplasarea echipei Ateneului și a decorurilor, costumelor și recuzitei producțiilor teatrului.

Implementarea acestui proiect ne-a prilejuit dezvoltarea bazei de date a colaboratorilor din România și ne exprimăm, pe această cale, admirația și aprecierea pentru maniera extrem de operativă în care autoritățile publice, operatorii culturali și reprezentanții media, din toate localitățile, au susținut turneul.

Turneul Național „Unire prin cultură” a fost inițiat odată cu aniversarea a 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și a urmărit crearea unor parteneriate naționale și internaționale, dar și promovarea Iașului, oraș care a primit atât titulatura de „Capitală istorică a României”, cât și titlul de Oraș Regal.

 

Mai multe detalii pe:

Pagina de FB: https://www.facebook.com/AteneulNationalIasi/

Site web: www.ateneuiasi.ro

Detalii

Începe:
decembrie 12, 2019
Se termină:
decembrie 19, 2019
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare