Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Filosofi și idei care au schimbat lumea. Despre generozitate și fericire după Seneca

decembrie 11, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Gratuit

Filosofi și idei care au schimbat lumea. Despre generozitate și fericire după Seneca

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” din România, Filiala Iași, vă invită miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19.00, în Sala „Ștefan Procopiuˮ de la Palatul Culturii,  la o nouă prelegere din seria evenimentelor „Oameni de geniu în știință”.

De această dată, subiectul va fi adaptat acestei perioade a lunii cadourilor și va avea în centrul discuției tema generozității.

Pornind de la viața și scrierile filosofului stoic Seneca vom încerca să deslușim ce înseamnă o faptă bună, de ce este bine să realizăm acest tip de acțiuni cât mai des și care e legătura dintre bunătate și fericire.

Prezentarea va fi susținută de Alina Avătămăniței și Marius Andro.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

Asociația NOUA ACROPOLĂ din România, este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi.

În acest sens, asociația culturală Noua Acropolă susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Detalii

Dată:
decembrie 11, 2019
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizatori

Asociația Culturală „Noua Acropolă”
Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi

Loc de desfășurare

Palatul Culturii Iași
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1
Iași, 700028 România
+ Hartă Google
Telefon
+40.232.275.979
Vezi site-ul web Loc de desfășurare