Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oportunitate pentru elevi: Bursele FLEX – 1 an de liceu în SUA

septembrie 26, 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Oportunitate pentru elevi: Bursele FLEX – 1 an de liceu în SUA

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației Naționale, invită liceeni cu cetățenie română să participe în programul FLEX 2020-2021. Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2002 și 15 iulie 2005; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Tinerii interesați de programul FLEX sunt așteptați joi, 26 septembrie 2019, de la ora 18.00, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” – Compartiment American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10), unde mai mulți tineri absolvenți ai programului FLEX le vor răspunde la întrebări, atât despre experiența în America, cât și despre procesul de aplicație.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2020-2021. Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al 5-lea an de existență în România este GRATUITĂ. În anii de implementare, FLEX România a oferit bursa către zeci de liceeni români din mai multe județe ale țării iar 35 dintre ei  se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adresează și liceenilor cu dizabilități, în generația recentă trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilități.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 27-lea an de existență. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2020-2021, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro

Details

Date:
septembrie 26, 2019
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Event Category:

Venue

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași
Bd. Stefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin
Iași, 700063 România
+ Google Map
Phone
+40 332 110 044
View Venue Website