Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Năzdrăvanul din stele – a treia reprezentatie

noiembrie 17, 2017 @ 9:30 am - 10:30 am

Lei6.00

după Alina Nelega

Regia: Gabi Cadariu
Scenografia: Adrian Damian
Distribuția: Carmen Mihalache Hăisan, Raluca Pintilie, Beatrice Volbea, Emanuel Florentin, Aurelian Diaconu, Viorel Vârlan

Textul cunoscutului dramaturg Alina Nelega s-a focalizat acum pe personaje şi acţiuni care vor plimba imaginaţia spectatorilor prin două lumi contrastante, dar la fel de interesante – spaţiul interstelar şi lumea de la firul ierbii, oferind publicului o adevărată provocare de fantezie.

Regia spectacolului este semnată de Gavril Cadariu, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte din Tg Mureş, regizor care a lucrat pentru scene din România (Sibiu, Craiova, Bucureşti, Cluj, Alba Iulia, Braşov). „Copil fiind, vara, la bunici, jocul preferat era să alerg prin pădure, să urc în stejarul unde-mi făcusem un punct de observare a cerului. Îmi imaginam cât de mare poate fi casa stelelor, ce fac ele ziua, unde se duc şi de unde vin noaptea, când se înghesuie pe bolta cerească.

Jocul meu devenea foarte spectaculos, le-am dat nume şi mi le-am făcut prietene. Şi aşa am rămas, prieteni. Spectacolul de-acum este o provocare la imaginaţie pentru fiecare spectator. Năzdravani suntem cu toţii, dar să-l vedem şi pe Năzdrăvanul din stele”, precizează Gavril Cadariu.

De partea plastică a proiectului s-a ocupat Adrian Damian, unul dintre cei mai buni scenografi ai momentului, cu creaţii realizate pentru teatre din Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu, Timişoara, Craiova, colaborând cu regizori români de top precum Mihai Măniuţiu, Radu Afrim, Radu Alexandru Nica, Bobi Pricop, Alexander Hausvater etc. şi cu regizori străini (Robert Wilson, Peter Schnider, Roberto Bacci).

Pentru acest spectacol, Damian a conceput câteva maşinării scenice spectaculoase, realizate în premieră în România, pentru a sugera scenic ideea de univers galactic şi microcosmos terestru.

De designul de lumini a fost responsabil Cristian Şimon, de la Teatrul Naţional din Bucureşti, care a mai lucrat până acum cu regizorii Bobi Pricop, Mihai Măniuţiu, Gigi Căciuleanu, dar şi cu Nae Caranfil, la filmul 6,9 pe scara Richter. De proiecţiile video s-au ocupat Adrian Florea şi Constantin Şimon, iar de muzică, Zeno Apostolache.

Details

Date:
noiembrie 17, 2017
Time:
9:30 am - 10:30 am
Cost:
Lei6.00
Event Category:

Venue

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Google Map
Phone
0232 212662
View Venue Website