Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Jocul dragostei și al întâmplării” se joacă la Constanța, în stagiunea estivală „BestSummerArtFEst”

august 7, 2020 @ 9:30 pm - august 8, 2020 @ 11:00 pm

„Jocul dragostei și al întâmplării” se joacă la Constanța, în stagiunea estivală „BestSummerArtFEst”

Săptămâna viitoare, Teatrul Național Iași este invitat la „BestSummerArtFEst – Constanța 2020” cu spectacolul „Jocul dragostei și al întâmplării” de Marivaux, în regia lui Ovidiu Lazăr. Reprezentația va avea loc pe 8 august, de la 21:30, la Teatrul de Vară „Soveja”.

Spectacolul Naționalului ieșean a avut premiera pe 27 iunie, fiind prima producție realizată în aer liber și jucată pe Scena 6, cel mai nou spațiu de joc creat în acest scop.

Scenografia spectacolului îi aparține Alinei Dincă-Pușcașu, iar din distribuție fac parte actorii: Livia Iorga,  Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveș, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Ioan Ursulescu.

Ovidiu Lazăr

Ovidiu Lazăr, regizorul spectacolului: „Un spectacol inteligent, cu multe coduri şi semne benigne, care să transforme surâsul în râs şi gândurile în sentimente.

Am construit o comedie, nu un vodevil. Mă interesează râsul transparent, organic, terapeutic, şi nu hlizeala de show televizionist.

L-am scos pe Marivaux din interiorul de salon în exteriorul unei miniaturale grădini de la Versailles. Fluxul întâmplărilor capătă astfel o dinamică aproape muzicală şi devine un balet mecanic încântător. Iar dragostea, în expansiunea ei năbădăioasă de plein-air, dezvoltă permanent fațete inedite, imprevizibile şi insolite de evoluție. Ca un cristal rotit în lumină…”

 

Pe afișul stagiunii estivale inițiate de Teatrul de Stat Constanța, Consiliul Județean Constanța și Primăria Constanța sunt prezente 23 de teatre din țară, toate evenimentele desfășurându-se exclusiv în aer liber. Reprezentațiile oferite în cadrul stagiunii Teatrului de Stat Constanța vor continua până la sfârșitul verii.

La Teatrul Național Iași, pe Scena 6, spectacolul „Jocul dragostei și al întâmplării” este programat la începutul stagiunii viitoare, pe 11, 12, 13 septembrie.

Detalii

Începe:
august 7, 2020 @ 9:30 pm
Se termină:
august 8, 2020 @ 11:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Telefon
0232 255999
Email
tniasi@yahoo.com
Vezi site-ul web Organizator