Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Filme în premieră, pe terasa Ateneului Național din Iași

august 6, 2020 @ 9:30 pm - august 9, 2020 @ 9:30 pm

Lei12

Filme în premieră, pe terasa Ateneului Național din Iași

Proiecțiile la înălțime continuă și în luna august, iar spectatorii se pot bucura de un program variat de filme, chiar pe terasa Ateneului Național din Iași.

Revine în program Copilul-problemă (Systemsprenger), multipremiatul film de debut al regizoarei germane Nora Fingscheidt. Premiat cu Ursul de Argint – Premiul Alfred Bauer pentru noi perspective în arta cinematografiei, dublu nominalizat la European Film Awards pentru Cel mai bun film și Cea mai bună actriță în rol principal, filmul aduce pe marile ecrane povestea lui Benni, o fetiță de 9 ani care încearcă cu disperare să găsească iubirea. Însă, energia ei nestăvilită îi aduce pe toți cei din jur la disperare și oriunde ajunge, Benni este dată afară în scurt timp.

Totul nu va fi bine, un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra sa, va fi lansat în cinematografele în aer liber din 7 august 2020. În regia lui Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, documentarul va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în secțiunea „Zilele Filmului Românesc”. În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Tot în premieră va rula și comedia-dramă Soții de militari, unde vom afla cum ar fi viața fără cântec sau dans. Filmul este regizat de Peter Cattaneo și este inspirat dintr-o incredibilă poveste adevărată. În timp ce partenerii de viață sunt detaşați pe frontul de luptă din Afganistan, un grup de femei rămase acasă se hotărăsc să formeze un cor. Se trezesc extrem de repede în mijlocul unei mişcări globale extraordinare şi a unui curent mediatic impresionant.

Leto/O vară rock’n’roll este regizat de Kirill Serebrennikov, considerat unul dintre cei mai talentați regizori de teatru și film din Rusia. Pelicula a avut premiera la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Proiecțiile în aer liber vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Național din Iași.

 

Alege filmul care îți place și #HaiLaCinema!

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

6 august 2020, ora 21.30 – „Copilul-problemă” – Systemsprenger – (regia Nora Fingscheidt) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

7 august 2020, ora 21.30 – „Totul nu va fi bine” – PREMIERĂ – (regia Adrian Pîrvu, Helena Maksyom) – AG

8 august 2020, ora 21.30 – „Soții de militari” – Military wives – PREMIERĂ – (regia Peter Cattaneo) – AP 12

9 august 2020, ora 21.30 – „LETO” – O vară rock’n’roll – (regia Kirill Serebrennikov) – AP 12

 

Preț bilet: 12 lei

Detalii

Începe:
august 6, 2020 @ 9:30 pm
Se termină:
august 9, 2020 @ 9:30 pm
Cost:
Lei12
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare