Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Invitație la Spectacol muzical și Lansare de Carte In Memoriam Prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici

iunie 12, 2019 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Gratuit

Invitație la Spectacol muzical și Lansare de Carte In Memoriam Prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici

Prieteni ai muzicii și ai cărților, vă așteptăm cu multă emoție miercuri, 12 iunie 2019, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași la un spectacol dedicat memoriei minunatei pianiste Gabriela Lipceanu Marcovici. Sub titlul „Gânduri și Armonii”, evenimentul cuprinde câteva secțiuni, după cum urmează: Recital Vocal-Instrumental, Lansarea Cărții „Iași, Cetate Culturală. Oameni, gânduri, fapte. Gabriela Lipceanu Marcovici – Consonanțe” apărute la Editura SEDCOM LIBRIS și Eveniment caritabil creat pentru a-i oferi Alessiei, o micuță de patru ani grav bolnavă, o copilărie mai ușoară și, cu ajutorul lui Dumnezeu, o viață mai lungă.

Prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici

Prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici a fost o pianistă și o profesoară de înaltă ținută profesională și morală, formator a zeci de generații de muzicieni ce au trecut pragul Conservatorului ieșean, instrumentist de înaltă performanță cu o carieră artistică impresionantă ce numără sute de concerte și recitaluri susținute în țară și în străinătate alături de nume marcante ale culturii românești și internaționale, apariții în presa scrisă și online, înregistrări, emisiuni de radio și televiziune etc.

Interpretează: Cristina Simionescu (soprană), Oana Severin (soprană), Maria Maxim Nicoară (mezzosoprană), Florentina Irina Onica (mezzosoprană), Cristina Grigoraș (soprană), Ana Donose (soprană), Cosmin Marcovici (tenor). La pian: Ina Cristea, Codrin Nicoară, Vasilica Stoiciu-Frunză. Prezintă: Mihaela Gârlea și Irina Stratulat

Intrarea este liberă. Achiziționarea volumului și strângerea de fonduri pentru Alessia în urna special destinată acestei acțiuni sunt două evenimente distincte.

Evenimentul este organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, împreună cu Editura SEDCOM LIBRIS Iași, Primăria Municipiului Iași, Asociația Prietenii Muzicii Moderne și Școala de Muzică „Ina Cristea”.

Detalii

Dată:
iunie 12, 2019
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizatori

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”
Sedcom Libris

Loc de desfășurare

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”
Strada Păcurari 4
Iași, 700511 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 264245
Vezi site-ul web Loc de desfășurare