Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iaşul, gazda celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Teatru “Aurel Luca”

decembrie 6, 2019 - decembrie 8, 2019

Iaşul, gazda celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Teatru “Aurel Luca”

În perioada 6-8 decembrie, Iaşul este gazda celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului de Teatru „Aurel Luca”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași prin Teatrul Studențesc „Ludic”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și Ministerul Tineretului și Sportului.

Ediția din acest an a manifestării se va desfăşura sub auspiciul aniversării a 41 de ani de la înfiinţarea Teatrului „Ludic”, al cărui iniţiator a fost Aurel Luca.

 „Începând cu 6 decembrie, sunt programate mai multe manifestări de interes pentru publicul tânăr și nu numai. Festivalul are deja o tradiţie în Iaşi. De-a lungul celor 13 ediţii anterioare au participat sute de studenţi membri ai trupelor de teatru studenţesc din ţară, alături de actori din Italia, Spania, Olanda, Germania, Canada, Israel, Moldova, Ucraina, Slovenia, Lituania, Cehia”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Evenimentul își propune să fie un loc de întâlnire pentru tinerele talente, dar și o ocazie pentru spectatorii ieșeni de a cunoaște abordări diverse ale fenomenului teatral românesc și internațional.

„Vor fi prezentate spectacole de teatru a trupelor de studenți din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Alba-Iulia, Ploiești, Pitești și Suceava”, a relatat Andrei Ciobanu, regizor al Teatrului Studențesc LUDIC.

Festivalul propune abordări diferite ale fenomenului teatral – de la montări clasice, la puneri în scenă curajoase, de la teatrul absurdului la teatrul nonverbal – toate reunite sub semnul calității și al pasiunii pentru teatru. Spectacolele poartă mesaje puternice și transmit emoție, creionând un portret al fenomenului teatral tânăr, un fenomen viu, aflat în continuă schimbare.

Detalii

Începe:
decembrie 6, 2019
Se termină:
decembrie 8, 2019
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Casa de Cultură a Studenților
Telefon
0232 410 615
Email
contact@ccsiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa de Cultură a Studenţilor
Strada Vasile Conta 30
Iași, 700106 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 410615
Vezi site-ul web Loc de desfășurare