Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziție Selfie Automaton Exhibition

septembrie 30, 2017 - octombrie 23, 2017

Gratuit

Selfie Automaton vorbește despre mecanisme și rolul individual în alcătuirea și funcţionarea acestora. Alcătuirea vine din trei direcţii – a arhitecturii, a lumii spectacolului și a artei – și funcţionează în jurul unui nucleu comun, automatele mecanice.

Obiecte bizare și comice, acestea sunt pretext și modalitate de comunicare, între autori și public.Marionetele devin personaje principale dar sunt private de libertăţile din lumea spectacolului, unde pot sfida legile gravitaţiei sau pot deveni „conștiente” (în extremă tragică, își pot recunoaște firele care le leagă și se pot elibera).

Deși alcătuite cu articulaţii care le permit „libertatea de mișcare”, în acest caz, acestea sunt private de corzi și literalmente fixate în cuie, într-un mecanism care le permite o singură mișcare, și aceea predefinită. Iar vizitatorul nu face excepţie. Poziţionat ca parte a mecanismului, are o singură opţiune: să-i asigure funcţionarea prin propria sa acţiune, repetitivă. Sunt 7 automate mecanice, cu 42 de marionete sculptate – 37 umane și 5 creaturi.

Câștigătoare a concursului de proiecte pentru pavilionul României de la Bienala de la Veneția, expoziția vine la Iași, în premieră în România, direct de la Utrecht.

Detalii

Începe:
septembrie 30, 2017
Se termină:
octombrie 23, 2017
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare