Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziția de pictură și grafică „Je veux” – Daniela Ungureanu și Dan Popa

ianuarie 3, 2019 @ 10:00 am - ianuarie 31, 2019 @ 6:00 pm

Gratuit

Expoziția de pictură și grafică „Je veux” – Daniela Ungureanu și Dan Popa

Expoziția de pictură și grafică „Je veux” ce urcă pe simezele Galeriei de Artă Grand Hotel Traian în luna ianuarie 2019, este semnată de Daniela Ungureanu și tatăl ei Dan Popa.

Artista Daniela Ungureanu membru UAPR, este absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași – Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, a Universității „Alexandru Ioan Cuza”  – Facultatea de Istorie – Master în Istorie Antică și Medievală, în prezent studentă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași – Facultatea de Teatru – Master în antreprenoriat artistic și profesor de pictură la Palatul Copiilor Iași.

Dan Popa este un artist profesionist din anul 1996, membru al UAPR, absolvent al Facultății de Arte Plastice a Universității „Al.I. Cuza” din  Iași desăvârșindu-și pregătirea profesională la  Facultatea de Muzeologie din cadrul Institutului de Arte „Nicolae Grigorescu” București.

„Într-o manieră amintind de fervoarea tușelor virile ale lui Hans Hartung, Dan Popa agită suprafața prin intermediul unor la fel de puternice trasee grafice. Practic, el urmărește instaurarea unor veritabile rețele unde verticala impune sensul iar orizontala recheamă la o necesară liniște. Intreaga imagine trăiește din substanța gestului insurgent și necesitatea contadicției.” (Valentin Ciucă)

O neobișnuită strădanie, o ciudată nemulțumire îl indeamnă pe creator la numeroase căutări și încercări de a ajunge la imaginea visată, care să exprime cât mai convingător, gândul său, visul și trăirea. Artistul caută necontenit, în mai multe direcții, este nehotărât. Dintre numeroasele tatonări de zi cu zi se ivește pe neașteptate forma visată.

Expoziția de grafică și pictură „Je Veux” semnată de cei doi artiști, tată și fiică, contemplă pașii, strădaniile, exploziile emoționale, căile sinuase ale vieții, lumi și idei diferite, dar cu un sens comun.” Daniela Ungureanu

Detalii

Începe:
ianuarie 3, 2019 @ 10:00 am
Se termină:
ianuarie 31, 2019 @ 6:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Galeria de Artă Grand Hotel Traian
Piața Unirii nr.1
Iași, 700056 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 266 666
Vezi site-ul web Loc de desfășurare