Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Cocoșatul de la Notre Dame” de Alexandru Neș

mai 23, 2019 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Lei10

„Cocoșatul de la Notre Dame” de Alexandru Neș

23 mai, ora 19:00 – Sala mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului  din Iași

Universitatea „Ovidius” din Constanța

Music-hall Cocoșatul de la Notre – Dame, vă invită să pășiți în lumea întunecată a Parisului medieval și în viețile umbrite de un destin nefericit a lui Quasimodo, clopotarul grotesc al Catedralei Notre – Dame, a arhidiaconului Frollo, chinuit de o viață fără speranță, a Esmeraldei, Frumoasa țigancă dansatoare, a chipeșului căpitan Phoebus, care o păcălește pe Esmeralda făcând-o să creadă că o iubește. Această poveste tristă, marcată de vină, dragoste, speranță și izbăvire, vă va ține cu sufletul la gură.

Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.): Universitatea Ovidius este o instituție de învățământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licență, masterat și doctorat de calitate, recunoscută de instituții de acreditare naționale și internaționale cu grad de încredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenți, Ovidius este cea mai mare universitate europeană la Marea Neagră. Universitatea poartă numele poetului roman Publius Ovidius Naso, care a trăit ultima parte a vieții la Tomis, colonia grecească premergătoare orașului Constanța.

Patronul spiritual al universității a lăsat o moștenire culturală întregii umanități, transmițând generațiilor ce vin, prin miturile antice din Metamorfoze, un mesaj despre pasiune și dăruire, despre puterea dragostei, despre creație, evoluție și transformare.

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța nu este practic o trupă, actorii vin și pleacă sau trupa are actori pe perioadă determinată, maxim 5 ani. Spectacolele realizate de noi sunt examene sau proiecte finanțate sau nefinanțate. Studenții din distribuția spectacolului „Cocoșatul de la Notre Dame”, spectacol premiat cu Premiul juriului la Festivalul „Buzău Iubește Teatrul” au participat la proiectul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, spectacol cu care au obținut mai multe premii, Festivalul „Buzău Iubește Teatrul” – Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, Vlad Cristian Fiu și Festivalul „Hyperion iese la Godot” unde au obținut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar Ex Aequo, Ionuț Dulgheriu și Iulian Marinescu și Premiul pentru cel mai bun spectacol.

Distribuţia spectacolului „Cocoșatul de la Notre Dame”:

Quasimodo – Alexandru Florea, Esmeralda – Mirela Mihai / Denis Beatrice Done, Poetul Gringoire – Graţian Prisăcariu, Clopin – Ionuţ Dulgheriu, Călugărul Frollo – Iulian Ene, Phoebus – Cristian Goaie, Fleur-de-Lys – Denisa Iova / Catinca Hanţiu. Daniela Cojan, Loredana Adăscăliţei, Eduard Vacariu, Cornelia Pandele, Edoard Petre, Denisa Gabriela Todireanu, Gabriela Dumitrache, Mircea Șiromașenco, Andrei Bîzdoc, Ioana Francesca Coteanu.

În distribuția spectacolului regăsim și două eleve (clasa a XI-a) de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța cu care am colaborat și în alte proiecte.

Libretul este semnat de Carmen Aldea Vlad, iar muzica este compusă de Alexandru Neş, cadru didactic al Facultăţii de Arte, membru UCMR.

Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, iar regia este semnată de prof.univ.dr. Daniela Vitcu. Trupa Facultății de Arte, UOC este prezentă în viața culturală a orașului Constanța, participă la evenimente organizate de Primăria Municipiului Constanța, de remarcat ar fi spectacolul „Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso”, spectacol realizat în anul 2017, regizor Aurel Palade, cadru didactic al facultății, muzica Alexandru Neș.

Spectacolul a fost realizat în memoria poetului Ovidius la 2000 de ani de la moartea acestuia.

 

Detalii

Dată:
mai 23, 2019
Oră:
7:00 pm - 8:30 pm
Cost:
Lei10
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare