Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cine mai vine la FITPTI?

octombrie 3, 2019 - octombrie 10, 2019

Lei15 – Lei40

Cine mai vine la FITPTI?

Spectacole tot unul și unul sunt incluse în programul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) Iași 2019.

Între 3 și 10 octombrie, cu un Prolog pe 29 septembrie (CHIRITZA ÎN CONCERT, un spectacol de Ada Milea, cu artiștii de la Teatrul Național din Cluj Napoca) și un show case al instituției organizatoare – Teatrul Luceafărul Iași (1 și 2 octombrie), FITPTI va reuni sub genericul „Libertate” creații teatrale ce abordează subiecte inedite în maniere inovative.

TAXIMETRIȘTI (Teatrul Apollo 111 București, 5 octombrie) este inspirat din poveștile conducătorilor auto care și-au făcut o profesiune din asta, care iau zilnic pulsul României reale străbătându-i orașele aglomerate, războindu-se cu cei de la Uber, cu dificultățile unui trai decent, cu problemele de familie, concluzionând că patria noastră e compusă din două categorii sociale: șmecheri și fraieri. Organizatorii sunt în căutarea unei firme de taximetrie care să îi sprijine în promovare.

Un spectacol inspirat din drama din clubul Colectiv realizat de Ioana Păun – 153 DE SECUNDE (9 octombrie), un altul, despre tați și experiențele lor paternale (COCOȚAT PE SCHELE – 7 octombrie, compania Art No More, scenariul și regia Robert Bălan), cea mai recentă producție realizată de Radu Afrim la Teatrul Tineretului Piatra Neamț pe un text scris chiar de el în timpul repetițiilor (SUB FIECARE PAS E O MINĂ NEEXPLODATĂ DINTR-UN RĂZBOI NETERMINAT CU TINE – 10 octombrie), spectacolul de teatru coregrafic imaginat de Gigi Căciuleanu cu cei mai tineri participanți la Gala Hop (ON THE ROOF, 7 octombrie), spectacolul BUN DE EXPORT (4 octombrie) concentrat asupra masivei emigrații economice și a head hunting-ului sunt câteva dintre punctele de mare atracție din program.

Artiștii independenți de la AUĂLEU Teatru Timișoara revin și la actuala ediție, cu un spectacol-concert FERMA, după Ferma animalelor a lui George Orwell (4 octombrie), iar Alex  Ștefănescu va concerta și el (5 octombrie) ZIUA NECUNOȘTINȚEI.

Toate creațiile selectate de curatorul evenimentului, criticul de teatru Oltița Cîntec, nu au mai fost jucate până acum pe scenele ieșene. „Conceptul ediției l-am construit în zona ideii de libertate, întrucât anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din 1989. M-au interesat creațiile din țară care reflectă într-o manieră artistică ce s-a întâmplat cu noi, cu țara noastră în aceste trei decenii. Pentru că, nu-i așa?, teatrul e oglinda lumii”, a precizat Oltița Cîntec.

Biletele au fost puse deja în vânzare la casieria teatrului (începând de luni, 26 august) și pe platforma bilet.ro. Prețul întreg este 40 lei, studenții, elevii și pensionarii având posibilitatea să achiziționeze bilete cu 15 lei (pe baza unui document doveditor, direct de la casieria Teatrului Luceafărul).

Details

Start:
octombrie 3, 2019
End:
octombrie 10, 2019
Cost:
Lei15 – Lei40
Event Categories:
, ,

Organizer

Teatrul Luceafarul

Venue

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Google Map
Phone
0232 212662
View Venue Website