Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Aventurile lui Sacha în castelul fermecat

iunie 4, 2017 @ 4:00 pm - 6:00 pm

Duminică, 4 mai 2017, cu începere de la ora 16:00, în Grădina Casei Pogor va avea loc lansarea cărții pentru copii Aventurile lui Sacha în castelul fermecat, în prezența cunoscutului scriitor Iulian Tănase. Evenimentul va fi moderat de către conf. dr. Emanuela Ilie, inițiatoarea și coordonatoarea Clubului de lectură „Să citim împreună”. Vor participa profesoarele Carmen-Mihaela Pelin şi Daniela Trifescu, alături de elevii Şcolii Generale „Vasile Conta” din Iaşi. Lansarea volumului va fi continuată de ateliere de storytelling pentru copii susținute de Iulian Tănase.

Aventurile lui Sacha în castelul fermecat, volum apărut la Editura Nemi, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu, este o minunată poveste despre cum Sacha și tatăl său asistă cu surprindere la felul în care lucrurile obișnuite dintr-un simplu apartament de bloc se pot transforma în lucruri miraculoase prin puterea imaginației. Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat este o poveste despre dragostea dintre părinți și copii, despre forța imaginației și despre atenția și mirarea pe care copiii le pun în joc. Imaginația este miraculoasă, căci cu ajutorul ei putem face cele mai extraordinare lucruri sau putem inventa povești, care nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că au fost inventate.

Iulian Tănase era un căpcăun căruia nu-i era dor de nimeni înainte să i se nască cei doi copii. Era verde, avea o gură uriașă, urechi ca două pâlnii, un nas ca un tobogan, brațe și picioare puternice, dinți ascuțiți, și visa în fiecare noapte că se transformă în om A devenit pe jumătate om când s-a născut Adora și pe de-a-ntregul om când s-a născut Sacha. De când e tată a învățat că dragostea te face om, că tații sunt mai puternici decât toate animalele sălbatice din lume și că ei nu trebuie să fie frumoși, ci doar să se joace cu tine, să fie amuzanți și să te ia în brațe sau pe umeri când te dor picioarele. După ce o să reușească să fie cel mai bun tată, o să încerce să fie și cel mai bun scriitor din lume.

Detalii

Dată:
iunie 4, 2017
Oră:
4:00 pm - 6:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române Iași

Loc de desfășurare

Muzeul „Vasile Pogor”
Bulevardul Carol I Strada Vasile Pogor
Iasi, 700110 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212 830
Vezi site-ul web Loc de desfășurare