Galeriile Anticariat Dumitru I. Grumazescu

Adresă: Strada Lăpuşneanu 24, Iaşi
Adresă web: www.infopagina.ro

Persoana de contactat: Grumăzescu Dumitru
Tel: 0748 51 53 74
E-mail: grumazescudumitru@yahoo.com

Istoric

Galeriile Anticariat au luat fiinţă in 1992. Au inceput cu ore de dirigenţie, cursuri universitare de la Filologie, Jurnalism, Filosofie. In permanenţă se fac lansări de carte. Aici funcţionează Academia Liberă „Păstorel Teodoreanu”, una din cele mai bune şcoli de epigrame din Romania, Societatea Internaţională Mihai Eminescu, Cafeneau cu Pixeli, un salon de poezie „Veronica Micle”.
Scena primul teatru de buzunar din Romania se găseşte tot in cadrul anticariatului. Aici au evoluat actori precum: Ion Caramitru, Leopoldina Bălănuţă, Horaţiu Mălăele,Petre Ciubotariu, Dionisie Vitcu, Liviu Smantanică.
Seri muzicale, muzică clasică, folk, expoziţiile tinerilor studenţi de la arte sunt nelipsite. Anticariatului a găzduit un cvartet de la Viena, interpreţi din Franţa, Japonia, Germania, Polonia.
Galeriile Anticariat au organizat in ultimul an Expoziţie de Aparate Foto Vechi, Expoziţie de Radiouri, Noaptea Albă a Străzii Lăpuşneanu, Salonul Muzicii Mecanice, Targul Colecţionarilor.

In cadrul anticariatului sunt evaluate, comercializate argintării, bijuterii, bronzuri,cărţi, icoane, tablouri.Anticarul Grumăzescu Dumitru a organizat expoziţiile: Ion Creangă, Mihai Eminescu, Ion Minulescu, Jules Verne, in ţară şi in Basarabia.
Deţine mii de manuscrise, cateva mii de vederi. Colecţia Eminescu are peste opt mii de exponate, colecţia Creangă are tot atat, o colecţie extraordinară Jules Verne, cu ediţii chiar din timpul vieţii, colecţie de aparate foto, colecţie de cutiuţe muzicale. Toate acestea pot fi văzute, la cerere, in cadrul anticariatului.

Share With: