HomeGalerii de ArtaGaleria de artă Dana

Galeria de artă Dana

Galeria de artă Dana

Iniţiativă pro artă şi cultură

Activitatea noastră a început în vara anului 2006, odată cu organizarea primei Expoziţii – Pictori interbelici  la sediu de pe strada Lăpuşneanu nr. 7-9, în vecinătatea atelierelor de creație ale artiștilor plastici ieşeni.

Încă de la debut ne-am propus să organizăm manifestări expoziţionale temporare, tematice, menite să dinamizeze interesul, pasiunea şi dragostea publicului pentru artele frumoase, urmărind în acelaşi timp să aducem la lumină şi lucrări mai puţin cunoscute, contribuind astfel la definirea unor tinere talente.

În anul 2008 am inaugurat cel de al doilea sediu,  în str. Prof. Cujbă nr. 17, unde fiinţează şi Editura Dana Art, sub egida căreia am editat albume de artă, cărţi, broşuri şi reviste.

Profund angajați în cultivarea și promovarea artei, de la înfiinţare până în prezent am organizat peste 150 de expoziţii de pictură, grafică şi sculptură cu participarea artiștilor din România și alte ţări (Franța, Polonia, Republica Moldova, etc.), seri culturale, omagieri, evocări şi lansări de carte.

Am acordat sprijin în permanență artiștilor plastici și inițiativelor pro artă și cultură, organizând anual tabere de creaţie, pictură şi sculptură naţionale şi internaţionale la Casă de Creație a galeriei Hodora – Cotnari, Ciric – Iași, Vatra Dornei, Cotu Morii, Delta Dunării, Balcic.

Deasemeni, am realizat și dezvoltat puternice și fructuoase colaborări cu Muzeele de Artă din ţară și Galeriile de artă aparţinând Uniunii Artiștilor Plastici din România, cât şi cu cele particulare.

Alegerile riguroase și rafinate au transformat galeria într-un spaţiu privilegiat în care plăcerea vizuală se îmbină în mod fericit cu satisfacţia intelectuală.

Date de contact

Adresa: Str.Prof Petru Cujba nr.17, Iasi
Fix:0332 144 821
Mobil:0740 193 661
Email:office@danagallery.ro
Program: luni-vineri: 10-18, sambata: 10-13

Share With: