Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR LA INSTITUTUL FRANCEZ DIN ROMANIA LA IASI

septembrie 24, 2021 @ 12:30 am - 5:00 pm

Gratuit
Ziua europeanǎ a limbilor

Sub sloganul „Sǎ formǎm cetǎţenii europeni de mâine”, Ziua europeanǎ a limbilor aduce anul acesta la Institutul Francez un dublu prilej de sǎrbǎtoare: 20 de ani de existenţǎ a Zilei Europene a Limbilor și foarte apropiata Președinţie francezǎ a Consiliului UE în perioada ianuarie-iunie 2022. O ediţie așadar cu accente francofone, care dǎ tonul și tema activitǎţilor programate pe 24 septembrie 2021 la Institutul Francez din România la Iași, cu douǎ zile anterior datei oficiale care marcheazǎ acest eveniment în spaţiul european.
Programul Zilei europene a limbilor se hrǎnește, ca în fiecare an, din diversitatea și savoarea limbilor europene! Parteneri de cursǎ lungǎ ai Institutului Francez, prietenii de la Europe Direct Iasi vor fi din nou alǎturi de noi, în cadrul unui program la care vǎ așteptǎm cu drag sǎ participaţi. Intrarea este liberǎ !

 • 12.30 – 14.30, sala „Benjamin Fondane”
  EUROPE DIRECT Iași are o provocare pentru tine anul acesta: Viitor – un substantiv pe care te rugăm să ni-l traduci în câte limbi știi, dar mai ales să-l articulezi în practica de zi cu zi, cea în care astăzi construim împreună viitorul nostru comun.
  Pentru a celebra diversitatea lingvistică și culturală a Europei și pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor, te invităm să ne spui și să scrii pe panoul special #CoFE– Cum vezi tu viitorul Europei? Vom explora împreună platforma multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei https://futureu.europa.eu/
 • 13.00 – 16.00, sala 5 a IFR Iași : Târg de carte organizat de Mediateca Institutului Francez din România la Iași
 • 13.30-14.30, Mediateca IFR Iași : Atelier „Vremea poveștilor”, animat de Olivier Dumas și Cristina Iliescu
  Pentru copii cu vârstele de 4- 8 ani
  Un pui de lup care se sperie și de umbra lui aflǎ cum sǎ scape de fricǎ, ajutat de copii. Învǎţǎm cu aceastǎ poveste și primele cuvinte în francezǎ și colorǎm noi prieteni de joacǎ.
 • 15.00 – 16.30, sala „Maria Carpov” : atelier „Poliglot și pluricultural”, animat de Anca Bucuci, pentru elevi de gimnaziu
  Prezentare multimedia a Centrului Georges Pompidou cu muzeul de artǎ modernǎ, în care se aflǎ cea mai importantǎ colecţie de artǎ modernǎ și contemporanǎ din Europa, precum și a Mediatecii acestuia, care propune cursuri și iniţieri în mai bine de 250 de limbi, de la cele curente pânǎ la cele rare; activitǎţi creative în jurul creaţiei a doi artiști ale cǎror opere se gǎsesc la Centrul Pompidou: Constantin Brâncuși și Vassily Kandinsky
 • 15.30 – 17.00, sala „Benjamin Fondane” IFR Iași : Atelier de intercomprehensiune
  Atelier de iniţiere în 6 limbi romanice pentru vârstele de 9–12 ani, animat de Anca Lungu
  Mai multe informaţii și înscrieri : equipe.iasi@institutfrancais.ro

 

Conform legislației în vigoare, participarea la eveniment se va face cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare fizică, precum și prin purtarea unei măști în interiorul locației.

Detalii

Dată:
septembrie 24, 2021
Oră:
12:30 am - 5:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
, ,
Etichete Eveniment:
,

Organizator

Institutul Francez Iaşi
Telefon
+40 0232 267 637
Vezi site-ul web Organizator