Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Ziua decisivă” – Darkest Hour

martie 5, 2018 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Lei12.00

Regia: Joe Wright

Cu: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup și Ben Mendelsohn.

Durată: 125 minute

Ziua decisivă, un film cu greutate și o forță impresionante care vorbește despre curaj. Lungmetrajul este de 6 ori nominalizări la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal (Gary Oldman), Cea mai bună imagine, Cel mai bun machiaj, Cea mai bună scenografie, Cele mai bune costume.

Deși a avut premiera mondială în 2017, filmul are deja 27 de premii câștigate și 52 de nominalizări, dintre care un premiu la Globul de Aur, USA 2018 pentru Cea mai bună performanță a unui actor într-o dramă, obținut de actorul principal, Gary Oldman.

Drama pune sub lupă deciziile importante și curajoase făcute de Winston Churchill care au schimbat cursul istoriei.

La începutul celui de-al doilea război mondial, când capitularea Franței era iminentă, Marea Britanie are de luat o decizie care va schimba soarta acestui război. Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill (interpretat de Gary Oldman).

Acesta duce o luptă pe două fronturi – pe cel intern, trebuie să facă față mașinațiunilor rivalilor săi politici, iar pe plan extern are de luat decizia de a duce negocieri de armistițiu cu Hitler, salvând, astfel, națiunea britanică de costul unui război, sau de a merge înainte cu războiul, deși acesta pare deja pierdut.

Regizat de Joe Wright, filmul este povestea dramatică și impresionantă a celor patru săptămâni din 1940, în care curajul lui Churchill de a-și asuma poziția de lider adevărat a schimbat cursul istoriei lumii.

Detalii

Dată:
martie 5, 2018
Oră:
8:00 pm - 10:00 pm
Cost:
Lei12.00
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare