Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Culturii Naționale, celebrate printr-un film omagial, „Eminescu și noi”

ianuarie 15, 2021 @ 1:00 pm - ianuarie 16, 2021 @ 12:00 pm

Gratuit

Ziua Culturii Naționale, celebrate printr-un film omagial, „Eminescu și noi”

Ziua Culturii Naționale și nașterea Poetului Național Mihai Eminescu, celebrate printr-un film omagial, „Eminescu și noi”

Primăria Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, marchează Ziua Culturii Naționale și cei 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu prin două evenimente speciale.

Pentru că pandemia nu a mai permis organizarea unei ceremonii în cinstea marelui poet, instituția culturală a realizat un film omagial, intitulat „Eminescu și noi…”.

Producția video reprezintă un omagiu adus Poetului Național și a fost realizată cu implicarea celor mai importanți scriitori din cultura românească actuală: Ana Blandiana, Gabriel Chifu, Mihai Cimpoi, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, Daniel Cristea – Enache, Varujan Vosganian, Andrei Novac, Christian W. Schenk, Cassian Maria Spiridon, Nina Corcinschi, Aurel Ștefanachi, Emilian Marcu, Linda Maria Baros, Nichita Danilov, Răzvan Voncu, Valeriu Stancu, Daniel Corbu, Silvia Goteanschii și Adi Cristi.

Toate aceste personalități literare s-au reunit pentru a-l evoca pe Mihai Eminescu prin recitaluri de poezie în cadre de poveste și prin mărturisiri cu privire la opera eminesciană și la impactul ei asupra propriilor creații lirice.

Premiera filmului va putea fi urmărită de către public la data de 15 ianuarie 2021 pe postul de televiziune TVR IAȘI, la ora 13.00, pe TVR 3, la ora 21.00, urmând ca pe data de 16 ianuarie „Eminescu și noi” să fie transmis pe TVR Iași, ora 12.00 și pagina de facebook a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

Tot pe 15 ianuarie, începând cu ora 11.00, ne vom îngriji ca Poetul Național să nu ducă lipsă de flori în Parcul Copou. 

Detalii

Începe:
ianuarie 15, 2021 @ 1:00 pm
Se termină:
ianuarie 16, 2021 @ 12:00 pm
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizatori

Casa de Cultură „Mihai Ursachi”
Primăria Municipiului Iași