Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Vizita la Iași a Excelenţei Sale, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România

februarie 16, 2021

Gratuit

Vizita la Iași a Excelenţei Sale, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România

Ambasadoarea Franţei în România, doamna Laurence Auer, va efectua, pe 15 şi 16 februarie, prima vizită la Iaşi de la începerea mandatului său.

Cu această ocazie, doamna Laurence Auer va avea o întâlnire cu primarul oraşului Iaşi, domnul Mihai Chirica, şi întrevederi cu reprezentați ai mediului universitar, cultural şi ai societății civile.

„Orașul Iaşi este un oraș cu care avem legături foarte puternice, mai ales datorită francofoniei şi francofiliei istorice. Predarea limbii franceze este adânc înrădăcinată în mediul educațional, două licee au clase bilingve iar Institutul Francez din Iași există de mai bine de 30 de ani și este un partener inconturabil al cooperării noastre culturale. Orașul este înfrățit cu oraşele franceze Poitiers și Villeneuve-d’Ascq și un «  Traseu al locurilor francofone » a fost inaugurat recent, la Iaşi, în parteneriat cu primăria din Poitiers, cu scopul de a dezvolta turismul cultural. Relațiile franco-române sunt ilustrate și aici prin colaborările noastre economice și universitare: acest oraș este foarte apreciat de investitorii francezi, dar și de comunitatea studențească franceză, care are aproape 800 de studenți doar la Universitatea de Medicină și Farmacie « Grigore T. Popa ». De asemenea, avem o comoară istorică, simbol al relației privilegiate dintre țările noastre: casa memorială a generalului Berthelot” a declarat doamna Laurence Auer.

De asemenea, această vizită la Iaşi vizează consolidarea cooperării bilaterale, mai ales în domeniul conservării patrimoniului şi dezvoltării proiectelor urbane, în contextul în care, municipiul Iaşi a fost desemnat, în 2019, câștigătorul marelui premiu al celei de-a doua ediții a concursului „Orașul durabil”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Franceză din România (CCIFER), alături de Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Business France.

Detalii

Dată:
februarie 16, 2021
Cost:
Gratuit
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Institutul Francez Iaşi
Telefon
+40 0232 267 637
Vezi site-ul web Organizator