Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Videoconferință Ambasada SUA la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

martie 26, 2019 @ 1:45 pm - 3:00 pm

Gratuit

Videoconferință Ambasada SUA la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Invitație pentru jurnaliști

Ambasada SUA la București are plăcerea de a vă invita marţi, 26 martie 2019, de la ora 13.45, la Compartimentul American Corner de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, la o video-conferinţă interactivă despre dezinformare, ştiri false, propaganda rusă şi efectele ei asupra României şi relaţiilor bilaterale.

 

Din Washington DC, invitatul acestei conferinţe va fi Brian Whitmore, analist principal specializat pe Rusia, Radio Europa Liberă/Radio Libertate (RFE/RL).

 

Brian Whitmore este analist principal specializat pe Rusia pentru RFE/RL. Este autorul blogului The Power Vertical, al podcastului The Power Vertical şi al rubricilor the Daily Vertical şi the Morning Vertical, toate dedicate chestiunilor ruseşti. Înainte de a se alătura echipei RFE/RL în 2007, Whitmore a lucrat timp de opt ani la Boston Globe, întâi în redacţia de la Moscova, apoi la Praga, în calitate de corespondent pentru Europa Centrală şi de Est. Anterior a fost corespondent politic şi editorialist la The Moscow Times şi la publicaţia The Sankt Petersburg Times.

De asemenea, a predat relaţii internaţionale la Universitatea din South Carolina şi a fost lector invitat la Facultatea de Relaţii Internaţionale a Universităţii de Stat din Sankt Petersburg, Rusia şi la Universitatea Naţională Mechnikov din Odessa, Ucraina. Articolele lui Brian Whitmore au apărut în importante publicaţii occidentale despre relaţii internaţionale, inclusiv The Atlantic, The New Republic, Foreign Policy şi Newsweek şi i se solicită frecvent comentarii politice de către CNN, BBC şi NPR.

 

Vor participa jurnalişti şi studenţi de la facultăţi de specialitate din București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa și Iași.  Discuția se va desfăşura în limba engleză.

 

În speranţa că veţi putea participa, aşteptăm confirmările dvs. până joi, 21 martie 2019, ora 15.00, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Accesul se va face începând cu ora 13.00, pe baza actului de identitate.

Details

Date:
martie 26, 2019
Time:
1:45 pm - 3:00 pm
Cost:
Gratuit
Event Category:

Venue

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași
Bd. Stefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin
Iași, 700063 România
+ Google Map
Phone
+40 332 110 044
View Venue Website