Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Vanatoarea de stele

august 12, 2017 @ 11:30 pm

Gratuit

Biblioteca din Cotnari, Astroclubul PEGAS și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează Star party, Ediția a II-a – Vânătoare de stele, care se va desfășura pe Dealul Cătălina, lângă Cetatea Traco-Getică de la Cotnari.

Evenimentul cu motto-ul „Ia-ți dorințele și vino la Ploaia de stele!” va avea loc în seara de 12/13 august 2017, momentul de vârf al curentului Perseide, când pe cer se pot vedea cu ochiul liber chiar până la 100 de meteori pe oră. Perseidele sunt cel mai strălucitor curent de meteori care apare pe bolta cerească în fiecare an, în perioada 17 iulie – 24 august, deoarece Pământul trece prin praful cosmic lăsat de coada cometei Swift-Tutle. Noaptea va mai cuprinde observarea obiectelor cerești prin telescop și cu ochiul liber: planetele sistemului solar, stelele importante, constelațiile, dar și multă distracție și voie bună.

Participarea este gratuită, dar înregistrarea este recomandată pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/proiectulpegas/).

Detalii

Dată:
august 12, 2017
Oră:
11:30 pm
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Organizator

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Loc de desfășurare

Pădurea Cătălina – Cotnari
Iași, România + Hartă Google