Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ursul de Aur de la Berlin ajunge la Cinema Ateneu – „Touch me not”

martie 10, 2019 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Lei20

Ursul de Aur de la Berlin ajunge la Cinema Ateneu – „Touch me not”

Touch me not – proiecție de gală în prezența echipei

Duminică, 10 martie 2019, începând cu ora 19.00, Cinema Ateneu va găzdui avanpremiera-eveniment Touch me not – Politicile Corpului, ce oferă publicului ieșean oportunitatea rară de a intra in dialog direct cu carismaticii protagoniști din film: Christian Bayerlein și Grit Uhlemann, pasionați activiști germani pentru dreptul la intimitate al persoanelor cu dizabilități, actrița de origine britanică Laura Benson (Atelier BigBen), cunoscută pentru rolurile sale din filmele lui Stephen Frears, Alain Resnais și Robert Altman, activista și lucrătoarea sexuală transgender Hanna Hofmann (Hanna Tripleage) din Germania, regizoarea Adina Pintilie și producătoarea Bianca Oana. În cadrul evenimentului va fi prezentat și trofeul câștigat de film, Ursul de Aur de la Berlin.

 

Dublu recompensat la Berlin, Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel mai bun film de debut la Berlinale, Touch Me Not va fi lansat oficial în cinematografele din România pe 15 martie 2019, în cadrul Festivalului Internațional de Drepturile Omului One World.

Lansarea filmului în cinematografe vine cu proiecții speciale însoțite de dezbateri, ce extind procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spațiu de dialog deschis despre subiecte precum: granițele personale, corpul ca un „câmp de luptă” al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumusețea non-normativă, libertatea personală.

 

Regia: Adina Pintilie

Cu: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Hanna Hofmann

Gen film: Dramă

Durată: 125 minute

Interzis minorilor sub 18 ani

 

Sinopsis:

Spune-mi cum m-ai iubit, ca să înțeleg cum să iubesc.
Un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, Touch Me Not urmărește călătoriile lor emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi „scenarii”, mecanisme de apărare și tabuuri, să taie cordonul ombilical și să fie în sfârșit liberi.

Touch Me Not explorează modurile cu totul neașteptate în care putem descoperi intimitatea, cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine.

„Touch Me Not este o invitație la dialog”, spune Adina Pintilie. „Te invită pe tine, spectatorul, să îți pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ți exerciți capacitatea de empatie, de a te pune în Celuilalt”.

 

Presa internațională despre Touch Me Not:

The New York Times: „Tulburător de intens, imposibil de uitat… Corpul ca un tărâm miraculos”.
The Hollywood Reporter: „Un tur de forță captivant. O explorare a sexualității care deschide noi orizonturi”.

Indiewire: „de un umanism radical… imposibil de clasificat”.

Les inrockuptibles: „un film cum nu ați mai văzut… Cinema-ul ca experiență terapeutică”.

Libération: „redescoperă ce înseamnă frumusețea!”

Die Zeit: „O nesfârșită inițiere în atingere… Noi înșine, privitorii, devenim participanți în acest proces de căutare interioară”

Time Magazine: „un dar incredibil. Un film superb, cu totul neconvențional, despre conexiunea umană”.

Sight & Sound: „De un curaj extraordinar. O celebrare a sexualității, cu curiozitate și deschidere”.
Kino Zeit: „Intim, profund… Nu e doar un film, e o călătorie de auto-cunoaștere”.

La Vanguardia: „Fascinant, radical, inovativ… O abordare revoluționară a adevăratei naturi a sexualității”.

Criterion: „una dintre marile descoperiri ale anului”.

Télérama: „îți pune la încercare limitele și tabuurile”.

Die Welt: „Cei care vor avea curajul să-l trăiască până la capăt vor fi răsplătiți cu o nouă perspectivă asupra lumii”.

Mihai Chirilov, director artistic, Transilvania International Film Festival: „Un film unic și esențial în peisajul cinematografic românesc. Un film curajos, fără plasă de protecție, atins de un simț extraordinar al inocenței și purității. Privindu-l, ne putem privi pe noi înșine.”

Dmovies: „Un film care te va atinge. Te va îmbrățișa, mângâia, împunge, te va lovi în față

și te va face să strigi de bucurie și de furie.”

CINEUROPA: „O explorare dificilă, stimulatoare, relevantă a intimității și a ideii de sine, Touch me not este un film provocator, care deschide noi drumuri prin estomparea graniței dintre realitate și ficțiune.”

 

Cu muzică semnată de legendara trupă Einsturzende Neubauten, Touch Me Not aduce laolaltă protagoniști din întreaga Europă: Laura Benson (Marea Britanie/Franța), Tómas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Marea Britanie/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria), Dirk Lange (Germania).

Imaginea este semnată de George Chiper Lillemark (România), designul de sunet de Dominik Dolejsi (Cehia), compozitor: Ivo Paunov (Bulgaria), scenografia: Adrian Cristea (România), costume: Maria Pitea (România).

 

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Preț bilet: 20 lei

Bilete: https://bit.ly/2EfRxUY

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Site-ul www.ateneuiasi.ro

Detalii

Dată:
martie 10, 2019
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Cost:
Lei20
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare