Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Unde, când și cum putem vedea evenimentele din Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr?

octombrie 2, 2020 - octombrie 7, 2020

Unde, când și cum putem vedea evenimentele din Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr?

Vineri, 2 octombrie, începe a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI) și se va încheia pe 7 octombrie.

Spectacole live vor fi prezentate publicului în sălile și foyerul Teatrului Luceafărul (organizatorul evenimentului), în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, în curtea interioară a librăriei Art+Design, la Muzeul Sadoveanu.

Programul (versiunea integrală pe www.luceafarul-theatre, https://luceafarul-theatre.ro/festivalul-international-de-teatru-pentru-publicul-tanar/fitpti-2020/festivalul-international-de-teatru-pentru-publicul-tanar-iasi-2020/) include producții românești regizate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Florin Piersic Jr., Bobi Pricop, Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, dar și străine (Austria, Germania, Franța, Italia, Islanda, Japonia, Georgia, Rusia, Marea Britanie). Spectacolele din străinătate difuzate online sunt cu subtitrare sau nonverbale.

În deschidere, spectacolul Teatrului Național „Radu Stanca” intitulat LIVE se joacă la Sibiu, pe scenă, cu public în sală, în cadrul FITPTI, fiind transmis în timp real. Curioșii îl pot viziona online, la laptopul de-acasă, pe baza unui bilet electronic (cumpărat de pe „scena digitală”).

Pentru toate celelalte spectacole online, vizionarea este liberă, conform reperelor orare specificate în program. Le puteți accesa în următoarele linkuri:

– pe canalul YouTube al FITPTI (https://www.youtube.com/channel/UCtjmp8hlilMZ5wtJIX0ZQ3Q),

– pe pagina Facebook a FITPTI (www.facebook.com/Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr 2020 https://www.facebook.com/Festivalul-International-de-Teatru-pentru-Publicul-Tanar-Iasi-2020-110008297497800/)

– pe pagina Facebook a Teatrului Luceafărul (www.facebook.com/Teatrul Luceafarul Iasi https://www.facebook.com/Teatrul-Luceafarul-Iasi-642322409713689)

Program

Vineri, 2 octombrie, și sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 17, Compania PasParTout din Germania va susține în foyer Teatrul Luceafărul spectacolul muzical nonverbal RaTaTa Fanfara rozătoarelor. Accesul se face  în limita locurilor disponibile.

Tot vineri, 2 octombrie, de la ora 18.30, online se poate urmări spectacolul Cenușăreasa realizat de Silviu Purcărete la Teatrul Țăndărică din București. De la ora 20, e disponibilă versiunea în limba engleză a aceleiași producții.

Pentru cei foarte prinși cu alte treburi, există secțiunea de teatru radiofonic – pe www.luceafarul-theatre, secțiunea FITPTI și eteatru.ro. Îi așteaptă o lista cu 18 spectacole, pentru categorii de public variate, din care fiecare alege ce anume preferă și poate asculta pe baza unui click. Se recomandă ascultarea la cască a celor în sistem binaural.

Duminică, 4 octombrie, ora 19, Teatrul Luceafărul vă invită la premiera FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ.

Iar marți, 6 octombrie, de la ora 19, la spectacolul-concert ORAȘUL, cu participarea extraordinară a lui Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, adică trupa Fără zahăr. Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

Details

Start:
octombrie 2, 2020
End:
octombrie 7, 2020
Event Categories:
,

Organizer

Teatrul Luceafarul