Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Una mujer fantástica” – O femeie fantastică

februarie 28, 2018 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Lei12.00

Regia: Sebastián Lelio

Cu: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco
Gen: dramă
Durată: 104 minute

Una mujer fantástica, o poveste despre demnitate, despre sfidare a primit o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film străin. Filmul a mai obținut o nominalizare la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin, 3 premii și o nominalizare la Berlin.

Regizorul Sebastián Lelio pune a în scenă o poveste despre lupta pentru dreptul de a fi tu însuți, lucru pe care îl conturează prin intermediul pesonajelor Marina (Daniela Vega) și Orlando (Francisco Reyes), doi îngrăgostiți ce își planifică viitorul împreună. Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă.

Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi.

Fiind o femeie transexuală, Marina se luptă cu aceleaşi forţe cu care s-a luptat o viaţă pentru a deveni femeia care este acum – o persoană complexă, puternică, directă… fantastică. Actrița Daniela Vega, care face un tur de forță actoricească, este la rândul ei o persoană transsexuală și a declarat într-un interviu despre rolul său în filmul „O femeie fantastică” următoarele: „A fost, de departe, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut în viața mea. A fost un rol foarte complex, la un nivel emoțional, din cauza modului în care am început să intru mai adânc în rol și a felului în care am început să îmi convertesc toate emoțiile pentru a da personajului o viață proprie. Pe de altă parte, a fost una dintre cele mai minunate experiențe: a fost o onoare extraordinară să fiu regizată de Sebastian, pe care îl admir foarte mult”.

Details

Date:
februarie 28, 2018
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Cost:
Lei12.00
Event Category:

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website