Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Un al treilea spațiu în aer liber va găzdui spectacolele Teatrului Luceafărul Iași

iunie 19, 2020 @ 7:00 pm - iunie 23, 2020 @ 7:00 pm

Un al treilea spațiu în aer liber va găzdui spectacolele Teatrului Luceafărul Iași

După data de 1 Iunie, când instituțiile de spectacolele au avut voie să joace în condiții de pandemie în aer liber, cu un număr limitat de spectatori și cu respectarea unor reguli stricte de securitate medicală, Teatrul Luceafărul a fost prima instituție de gen din Iași și una dintre primele din țară care s-a reîntâlnit fața-n față cu publicul său.

Reacția privitorilor de toate vârstele a fost foarte bună, așa încât am decis să extindem numărul spațiilor în care vom susține spectacole.

Program

În această săptămână, seria va începe vineri, 19 iunie, orele 19, în fața Teatrului, cu PEȘTIȘORUL DE AUR după A.S. Pușkin, un spectacol longeviv, preluat de tinerii actori Carmen Mihalache și Claudiu Gălățeanu.

Dramatizarea și regia sunt semnate de Constantin Brehnescu, scenografia de Axenti Marfa, iar muzica, de Dorina Crișan Rusu. Este un recital în care duetul de interpreți spune cunoscuta poveste a peștișorului ce îndeplinește trei dorințe, jucând la vedere, mânuind marionete cu fire lungi, interacționând cu privitorii.

Alte două reprezentații ale acestei producții sunt programate în curtea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău sâmbătă, 20 iunie, orele 16 și duminică, 21 iunie, orele 11.

Reacțiile care exprimă încântarea publicului sunt nenumărate

De pildă, pe contul de Facebook al Teatrului Luceafărul, Dumbravă Mihaela a postat următorul comentariu după reprezentația din weekendul trecut cu Clovnii: „Mulțumim pentru că ne-ați readus în lumea poveștilor și ați adus bucuria și râsetele, în hohote, pe chipul copiilor noștri!” Like-urile, distribuirile, gif-urile, smiley faces-urile și faptul că biletele se vând ca pâinea caldă sunt argumente ce demonstrează entuziasmul fanilor de toate vârstele și de toate înălțimile.

În curând, un al treilea spațiu în aer liber va găzdui creații realizate de trupa noastră. Marți, 23 iunie, de la orele 19, se va juca în Amfiteatrul din grădina Palas (în spatele Palatului Culturii) AMINTIRI DIN COPILĂRIE după Ion Creangă.

„E vremea cireșelor și a scăldatului, așa că e binevenită o revedere a poznelor lui Nică, pe care povestitorul din Țicău l-a făcut «copilul universal». Vom continua să jucăm și peste vară, pentru că teatrul, o artă vie prin definiție, este unul dintre leacurile sufletului, iar acum lumea are și mai mare nevoie de el”, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Biletele pentru oricare dintre aceste spectacole pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau online, de pe platforma bilet.ro.

Detalii

Începe:
iunie 19, 2020 @ 7:00 pm
Se termină:
iunie 23, 2020 @ 7:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul