Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ultimul spectacol al acestui sezon la Teatrul Luceafărul

iunie 30, 2021 @ 5:30 pm - 7:00 pm

Lei12

Ultimul spectacol al acestui sezon la Teatrul Luceafărul

Miercuri, 30 iunie, de la orele 17.30, echipa artistică a Teatrului Luceafărul va susține ultima reprezentație a acestui sezon teatral: ALBINUȚA, care se va juca în parcul Operei Naționale Române Iași, într-un spațiu amenajat în stânga clădirii de patrimoniu pe care aceasta o împarte cu Teatrul Național.

„A fost o stagiune foarte bună, date fiind restricțiile pandemice, cu ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr în condiții de subfinanțare cronică de către vechea administrație a județului, cu producții noi, cu scenă digitală, dar și cu mulți spectatori în sălile noastre”, precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al instituției.

ALBINUȚA este un spectacol care se adresează publicului preșcolar și școlar mic. Punerea în scenă îi aparține lui Ion Ciubotaru, iar scenografia, lui Mihai Pastramagiu. În distribuție figurează actorii Mariana Teleman/Gabriela Andrei, Beatrice Volbea/Elena Zmuncilă; Liliana Mavriș Vârlan/Ionela Arvinte; Iulia Deloiu Trif/Raluca Pintilie, Alex Iurașcu/Cosmin Rotariu.

Spectacolul este inspirat din cartea omonimă a poetului Grigore Vieru, un abecedar în versuri şi imagini. Prin adaptarea pentru scenă s-a realizat un spectacol muzical, interactiv, în care spectatorii sunt invitaţi să călătorească, pe calea teatrului, în lumea magică a literelor şi cifrelor, să spună poezii, ghicitori, proverbe. Regizorul Ion Ciubotaru spune despre versiunea sa că „nu e doar o lecţie de citire şi de aritmetică, ci şi o lecţie de viaţă, de dragoste pentru tot ce-i important – grai, mamă, familie, natură -, e o invitaţie la a descoperi frumosul în lucrurile simple din jurul nostru”.

Prețul unui bilet este 12 lei și poate fi achizionat de la casieria Teatrului, de pe portalul www.bilet.ro sau la fața locului, înainte de spectacol.

Programul de spectacole al Teatrului va fi reluat la începutul lunii august, când artiștii vor reveni în activitate.

Detalii

Dată:
iunie 30, 2021
Oră:
5:30 pm - 7:00 pm
Cost:
Lei12
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Parcul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași
Strada Agatha Bârsescu nr. 18
Iași, Iași 700074 România
+ Hartă Google
Telefon
0232-267824
Vezi site-ul web Loc de desfășurare