Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

“The Theory of Everything” – Teoria întregului

februarie 26, 2018 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Lei12.00

Regia: James Marsh

Cu: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior
Gen: biografie, dramă, romantic
Durată: 123 minute

Marele fizician Stephen Hawking a sfidat moartea, iar regizorul James Marsh a pus pe ecran uimitoarea sa poveste de viață. Interpretarea sa de către Eddie Redmayne i-a adus actorului, la Oscarul din 2015, premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal. „Redmayne se cufundă atât de deplin în personalitatea ieşită din comun a fizicianului Stephen Hawking încât publicul uită că e vorba de un actor în film”, a spus Tom O’Neil de la GoldDerby.com.

Lungmetrajul a mai fost nominalizat de 4 ori la Oscar pentru Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bună coloană sonoră. Acestora li se alătură 2 premii și 2 nominalizări la Globul de Aur, 3 premii și 3 nominalizări la premiile BAFTA.

The Theory of Everything / Teoria întregului descrie relația dintre Hawking (Eddie Redmayne) și soția sa, Jane (Felicity Jones). Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.

Filmul e o lecție de perseverență, despre luptă și înfăptuirea propriului destin. Această biografie în imagini aduce în fața spectatorului nu doar o poveste de dragoste, ci și drama unui diagnostic crud, viața unui tânăr care dorește să învețe și problemele cu care se confruntă.

Jocul de scenă excepțional al lui Eddie Redmayne, emoțiile transmise într-un mod atât de puternic prin interpretarea sa fac simplu de înțeles motivul pentru care actorul a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor: „Dacă Oscarurile vorbesc, mai presus de orice, despre îmbrăţişări dăruite, atunci membrii Academiei de Film e de înțeles de ce l-au perceput pe Redmayne ca irezistibil”, au spus editorii The Hollywood Reporter.

Criticul de film Scott Feinberg spune despre această reușită: „De ce cred în Theory…? Ca fapt divers, puţine filme au mai bifat la atâtea categorii: e britanic. E de epocă. E biografic. E despre persoane cu handicap. E despre o soţie iubitoare. Etc.

Mai mult, jocul este ieşit din comun: actorii sunt omniprezenţi (şi sunt la fel de impresionanţi şi în viaţa reală, nu numai pe marele ecran) şi, poate cel mai la obiect, filmul se încheie cu o scenă puternică şi emoţionantă, iar publicul cu asta va rămâne. Cu Stephen Hawking , celebrul fizician care a inspirat subiectul, promovând el însuşi Theory…. şi cu jocul solid al lui Eddie Redmayne”.

Detalii

Dată:
februarie 26, 2018
Oră:
8:00 pm - 10:00 pm
Cost:
Lei12.00
Categorie Eveniment:

Organizator

Ateneul din Iași
Telefon
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Hartă Google
Telefon
0744652662 / 0751127741
Vezi site-ul web Loc de desfășurare