Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“The Square” – Pătratul

martie 2, 2018 @ 8:30 pm - 10:30 pm

Lei12.00

Regia: Ruben Östlund

Cu: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West,Terry Notary
Gen: dramă
Durată: 142 minute

1 nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film străin, o nominalizare la Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin, 2 premii la Cannes: Palme D’or și Premiul Vulcan pentru realizări în domeniul tehnic, 6 premii la Academia Europeană de Film pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Claes Bang), Cel mai bun scenograf, Cel mai bun regizor (Ruben Östlund), Cel mai bun scenarist, comedia europeană a anului.

„The Square este un proiect de artă care abordează încrederea în societate și explorează necesitatea de a reevalua valorile noastre sociale actuale”, spune regizorul Ruben Östlund.

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square / Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane.

Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului creează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

„Cu aceste gânduri în minte, eu şi Kalle Boman am dezvoltat ideea filmului The Square, un proiect de artă care abordează încrederea în societate și explorează necesitatea de a reevalua valorile noastre sociale actuale”, a precizat regizorul.

„The Square este un loc al valorilor umanitare, bazându-se pe etica reciprocității care apare în aproape fiecare religie (Regula de aur: Faceți-le altora așa cum ați face pentru voi), precum și în Declarația Universală a Drepturilor Omului („Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și drepturi, sunt înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să acționeze unul față de celălalt într-un spirit al fraternităţii”)”, a concluzionat Ruben Östlund.

Details

Date:
martie 2, 2018
Time:
8:30 pm - 10:30 pm
Cost:
Lei12.00
Event Category:

Organizer

Ateneul din Iași
Phone
0332 408966
Email
office@ateneuiasi.ro
View Organizer Website

Venue

Ateneul din Iasi
str. Ion Creangă nr. 14
Iasi, 700321 România
+ Google Map
Phone
0744652662 / 0751127741
View Venue Website