Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatrul Luceafărul Iași, selectat la Festivalul Internațional de la Mistelbach-Austria

octombrie 20, 2017 - octombrie 26, 2017

În perioada 20-26 octombrie, Teatrul Luceafărul Iași va participa la cea de-a 39-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Mistelbach-Austria, alături de trupe valoroase din Germania, Austria, Danemarca, Spania, Italia, Israel, Marea Britanie, Slovacia, Elveția.

Trupa ieșeană a fost aleasă de selecționerul Cordula Nosek cu spectacolul Hansel și Gretel, după Frații Grimm, un spectacol de storytelling și teatru cu obiecte, după o idee de Oltița Cîntec, dramatizare Ramona Iacobuțe, regia Ion Ciubotaru, obiecte Constantin Butoi, distribuție Carmen Mihalache, Liliana Mavriș-Vârlan, Alex Iurașcu, George Cocoș.

Artiștii vor susține două reprezentații în cadrul Festivalului, pe 22 octombrie, orele 11 și 16, cu această versiune foarte modernă, dar în egală măsură fidelă basmului atât de cunoscut.

Interesant este că trei dintre companiile care figurează în programul acestui an la Mistelbach au fost prezente și în Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, în ediții anterioare (Lempen Theater Marea Britanie, Dachtheatre Austria și Rocamora Barcelona). Cele două reprezentații se vor juca în limba germană.

La invitația Institutului Cultural Român din Viena, Teatrul Luceafărul va susține o reprezentație, de această dată în limba română, și la Teatrul Pigmalyon din Viena, pe 23 octombrie, de la ora 17.

O altă parte a trupei se află în aceste zile la Cahul, în Republica Moldova, unde participă la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Teatrului Republican Muzical Dramatic „B.P. Hașdeu”. Ieșenii vor juca pentru publicul de-acolo spectacolul Albinuța după Grigore Vieru (regia Ion Ciubotaru, scenografia Mihai Pastramagiu, cu Ionela Arvinte, Raluca Pintilie, Emanuel Florentin, Beatrice Volbea, Gabriela Andrei).

Duminică, la sediu, spectatorii ieșeni vor putea asista la două reprezentații ale spectacolului Privighetoarea după H.C. Andersen (dramatizarea și regia Constantin Brehnescu, scenografia Viorica Perju, cu Gabriela Andrei, Emanuel Florentin , Beatrice Volbea, Gabriel Lazăr și Cristian Gheorghiu, Radu Ștefan). Spectacolele vor avea loc la sala mică, de la orele 10, respectiv 11,30.

Participările acestea internaționale, la puțin timp de la încheierea celei de-a X-a ediții a FITPTI, care a adunat sub genericul Orizonturi peste 500 de participanți din 29 de țări de pe 6 continente, însumând, în aprox. 20 de locuri din Iași, unde s-a desfășurat, cca 30.000 de spectatori, dunt un nou argument al deschiderii europene a instituției, a dinamicii estetice care a caracterizat evident programul său artistic în toți acești ani.

Detalii

Începe:
octombrie 20, 2017
Se termină:
octombrie 26, 2017
Categorie Eveniment: