Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatrul Luceafărul a cucerit publicul Festivalului de la Xi’an

iunie 7, 2019 - iunie 14, 2019

Teatrul Luceafărul a cucerit publicul Festivalului de la Xi’an

Prezent, pentru a doua oară la rând, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii de la Xi’an-China, Teatrul Luceafărul a revenit acasă cu bucuria de-a fi cucerit inimile publicului chinez. Trei reprezentații au fost susținute cu spectacolul „Hansel și Gretel” după Frații Grimm (regia Ion Ciubotaru, scenografie Constantin Butoi, distribuție Carmen Mihalache, Alex Iurașcu, Liliana Mavriș Vârlan, George Cocoș) pe 1 și 2 iunie, în sala Teatrului Daming Palace.

Peste 1000 de spectatori de toate vârstele și specialiști au urmărit evoluția artiștilor ieșeni și i-ai răsplătit la final cu aplauze. Ședințe foto cu spectatorii au avut loc după fiecare reprezentație, dorința de-a avea amintiri în pixeli cu actorii traducând succesul pe care producția teatrală ieșeană l-a repurtat. Dintre opiniile participanților, una dintre cele mai interesante transmise de către organizatori a fost: „Aș putea să urmăresc de o sută de ori acest spectacol”!

Printre spectatori s-au aflat și specialiști precum Ke Min Ding (directorul Departamentului de Teatru al Academiei de Arte a provinciei Shaanxi), Sookhee Kim (Coreea de Sud), Shuming Ju (președinte al Alianței Festivalurilor din Asia), Yuan Liu (președinte al Asociației Teatrelor din provincia Shaanxi) și alți oficiali.

Conferința „Teatrul pentru publicul tânăr – realități românești”

Directorul artistic al Teatrului Luceafărul, teatrologul Oltița Cîntec, a susținut, în data de 31 mai, o conferință despre teatrul de gen din România, intitulată „Teatrul pentru publicul tânăr – realități românești”. Conferința a făcut referiri la contextul estetic național, dar și la instituția ieșeană și la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr organizat de Teatrul Luceafărul. Ideile au fost susținute printr-un bogat material iconografic.

În privința prezenței instituției la  Festivalul de la Xi’an, Oltița Cîntec precizează că „de fiecare dată când jucăm în străinătate și devenim «vocea» Iașiului și a României, ne preocupă felul în care diferențele culturale intervin în receptare. Nici anul trecut și nici anul acesta nu au fost impedimente, publicul chinez atașându-se emoțional de propunerea noastră artistică. Mărturii sunt numărul mare de spectatori, aplauzele și dorința spectatorilor de-a se fotografia cu echipa de la Luceafărul”.

Succesul este atestat și de distincția Certificate of Appreciation pentru prestația artistică cu spectacolul „Hansel și Gretel” decernată de Xi’an Qujiang New Area Administrative Committee și Xi’an Culture and Tourism Administration.

Programul celei de-a patra ediții a Festivalul de la Xi’an a înscris 19 producții venind  din 13 țări ale lumii, într-o diversitate culturală care a plăcut publicului.

Detalii

Începe:
iunie 7, 2019
Se termină:
iunie 14, 2019
Categorii Eveniment:
, ,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare