Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatru pentru insomniaci, la FITPTI 2019

octombrie 4, 2019 - octombrie 6, 2019

Teatru pentru insomniaci, la FITPTI 2019

Anul acesta, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr are și teatru pentru insomniaci. Secțiunea nu-și propune în nici un caz să-i adoarmă pe spectatori, ideea e ca persoanele care au obiceiul să se culce mai târziu să aibă și o variantă culturală de petrecere a orelor din noapte vizionând câteva spectacole foarte interesante.

Teatru pentru insomniaci cuprinde trei titluri în weekend-ul în jurul căruia se derulează FITPTI, trei spectacole-concert realizate și susținute de artiști foarte populari.

FERMA, după romanul lui George Orwell „Ferma animalelor”,  este o producție AUĂLEU Teatru Timișoara înscenată de Ovidiu Mihăiță. Vineri, 4 octombrie, de la ora 22, la Galeria Victoria, fanii artiștilor de la AUĂLEU îi pot reîntâlni la Iași pe Christine Cizmaș, Ion Barbu, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cari Tibor, Cristian Popescu, Andrei Racolța, Norbert Lovasz și Ovidiu Mihaiță care „își cer scuze în fața porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum și în fața tuturor celorlalte vietuițoare și dobitoace, fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească. Așa că, vă rugăm să ne înțelegeți, nu e vorba de voi, e vorba de noi, cu toate că am trecut din totalitarism în democrație prin sângele unei revoluții, încă mai suntem nevoiți să umblăm cu măști.”, zic realizatorii.

 ZIUA NECUNOȘTINȚEI este concertul susținut de Alex Ștefănescu, pe care toată lumea îl știe de la iUmor, unde a ajuns în finală. Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 22, la sala mică a Teatrului Luceafarul, actorul cântăreț „propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, doar cu o chitară acustică. Acesta ironizează fin comportamentul uman, în dorința de a-i ajuta pe omeni să se gândească la ce este cu adevărat important pentru ei, în timp ce se distrează copios. ”

ORAȘUL este cea de-a treia propunere (spectacol concert de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitras, de la trupa Fără Zahăr), o producție Teatrul Luceafărul Iași (premiera, duminică, 6 octombrie, sala mare, ora 23.) Spectacolul reunește o distribuție exclusiv feminină (Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Beatrice Volbea și Elena Zmuncilă) într-un eseu liric-ironic care portretizează viața în metropole.

Organizatorii garantează că spectatorii nu vor adormi în timpul reprezentațiilor!

 

Detalii

Începe:
octombrie 4, 2019
Se termină:
octombrie 6, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Teatrul Luceafarul

Loc de desfășurare

Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul, Iasi
Strada Grigore Ureche 5
Iasi, 700259 România
+ Hartă Google
Telefon
0232 212662
Vezi site-ul web Loc de desfășurare